Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D’ABANS (Gata en el record - foto 1.847-). PACO FELIU TRANSPORTANT CARBÓ, ANY 1953

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D’ABANS (Gata en el record - foto 1.847-). PACO FELIU TRANSPORTANT CARBÓ, ANY 1953

La fotografia no té desperdici. L’escena se situa a Ciutat Real. Paco Feliu Pedro, que tenia un camió, va anar una temporada amb el seu camió a terres extremenyes i castellanes. Transportava carbó, dins dels replets cabassos podeu imaginar-vos com anava el vehicle. Era l’any 1953. Paco tenia aleshores 22 anys. Després va tindre l’afamat Bar Casablanca de la general. El mateix Paco amb col·laboració de la seua neboda María Eugenia Salvador Feliu, conta que transportaven carbó des de Ciutat Real a Albacete. A la fotografia estaven en un descans per a repostar i al mateix temps havien carregat del tren de mercancies. Allí la gasolina, a Ciutat Real anava més barata. Paco portava l’últim camió de la seua trajectòria amb camions. Era un Morris.

A la fotografia, feta el 28 de setembre de 1953 per Fotos Dueñas (Corazón de María, Nº 9, Ciudad Real) un jove Paco és el que està just al mig dels plantats. Es veu al seu costat esquerre mirant la imatge a Aurelio Cholbi, xabier i xofer del Venturo que més tard viuria a Gata i tindria un taxi. Acompanyava a Paco en eixe viatge. Els altres sis eren treballadors d’allí.

La foto l’havíem vista a algun programa de festes patronals, però no coneixien tota la seua història, que ara ens ha contat Paco, al que li ho agraïm.

FONT: Fotografia proporcionada per María Eugenia Salvador Feliu. Informació facilitada per son tio Paco Feliu Pedro.

0 comentarios