Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.842-: NOMBRÓS GRUP DE GATERS VISITEN FONTILLES, 1955

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.842-: NOMBRÓS GRUP DE GATERS VISITEN FONTILLES, 1955

(( PER A FER LA FOTO MÉS GRAN PUNXA ACÍ ))

El grup més nombrós de gaters que ha visitat Fontilles en els seus 111 anys d’existència. En 1955 van acudir, organitzat per la parròquia i els/les joves d'Acció Catòlica, uns 160 veïns i veïnes, de totes les edats, al sanatori de Vall de Laguar. Es van fotografiar a les típiques i tradicionals escales que encara estan en forma de V.

Es publicava a la revista Fontilles el mes de maig de 1955 a doble pàgina i comentava la revista: "Con la primavera llegan al Sanatorio numerosos grupos de visitantes de la región levantina, que dejan el ejemplo de su caridad y llevan a sus pueblos la viva lección de resignación cristiana que se aprende en Fontilles".

Amb l’ajuda de Dora Caselles hem estat repassant totes les persones del grup i s’esbrinen algunes clares.

De dalt a baix i d’esquerre a dreta, reconeguem:

Fila superior: tercer, Jaime Gil. Segona fila: Eduardo Fornés i la seua dona. També Antonio el Cartero i Jaime "Cabellos". El matrimoni format per Mateu i Rosa de la plaça nova; el matrimoni "Cove" pares de Salvador i Toni. La següent agatxats  i al centre Vicente "Canyetes", també està la seua germana, i el pare de Dora, Vicente Caselles. Baixant les escales a la dreta, Don Francisco Costa i Pepe "el Sastre". Al mig de baix les escales Pepica "la Tramussera", Tonica "Jaques", Vicenta "la Manyana" i Rosa dona de Francisco "Curro". Un poc més amunt Rosita "Don Luis". També estava la mare de Cati. Pujant l'escala cap a l'esquerra Vicente "la Viuda" i la seua dona Edelmira.

Filera de baix de tot, esquerra a dreta: Pepica el Cartero i l’home; el germà de Don Alberto i Maria, la tia de Pepe Diego, que vivia a la carretera; darrere els rectors Miguel "de Sota" i la dona. Tres rectors, el més gran al centre el rector que estava a la parròquia Don Vicenbte Llopis Bertomeu.

Dels agatxats davant de tots: el pare de Jaume Costa i sa mare dalt; Concha "de naris" i l'home agatxat; el pare de Josep Ginestar i sa mare dalt. Els del garaig Pedrós. Eduardo "MariCarlos" i Vicente Soler. El Tio Argudo, pare de Pepica Argudo, i Francisco "el panader".

Finalment, a les fotos del facebook pose també els autobusos en els que viatjaven. També o van fer alguns amb camions. Tot una odisea.

Aneu mirant caretes (a la foto del facebook) i si les coneixeu aneu fent-ho saber. Gràcies.

FONTS: Revista Fontilles, Maig 1955, Nº 482. // Arxiu Salvador Pons (foto més nítida).    

0 comentarios