Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ESPECIAL 10 ANIVERSARI, CRONISTA DE GATA. 21é CONVITAT: PEP SIGNES FORNÉS (PEP PALERES), UN GRAN ESPORTISTA I MONITOR LOCAL

ESPECIAL 10 ANIVERSARI, CRONISTA DE GATA. 21é CONVITAT: PEP SIGNES FORNÉS (PEP PALERES), UN GRAN ESPORTISTA I MONITOR LOCAL

EL SEGüENT CONVIDAT DEL 10 ANIVERSARI ÉS PEP SIGNES PEDRÓS, MÉS CONEGUT COM PEP PALERES. HOME D'ESPORT. COORDINADOR D'ESPORTS DE L'AJUNTAMENT DE GATA, ENS PARLA DEL TEMPS QUE ENS TOCA ARA VIURE I EL RELACIONA AMB L'ESPORT.

ACÍ TENIU EL SEU ESCRIT: 

Agraïr-te en primer lloc tota la tasca que fas i que m´hages tingut en compte per parlar del esport local.

Durant la meua infància vaig compaginar dos esports, fet que em va permitir adquirir diversos hàbits i patrons i que l’esport es convertira amb una passió, al que van contribuïr els meus primers entrenadors. Un d´ells  va ser Manolo “el policero” del qual pense que gràcies a ell Gata té una “salut futbolística” molt bona. L’altre entrenador és Antonio “l´escolà”, clar exemple de constància. Passen els anys i continua igual que el primer dia fomentant el seu esport i transmetent els valors que comporta a les noves generacions.

Ells em van fer veure que l´esport era necessari per viure convertint-ho amb la meua professió, fet que fa que no concebisca la meua vida sense ell.

L’esport local segons com ho mires pot haver passat per alts i baixos, possiblement degut a canvis i tendències. A dia de hui el poble té una oferta on hi ha escoles de: futbol, bàsquet, tenis, pàdel, pilota, gimnàstica rítmica, volei, ballet, gimnàstica de manteniment, gimnàstica gent gran, karate, escacs o atletisme. Campus multiesport en pasqua i estiu. Natació i aquagim en estiu. També alberga una quantitat de clubs i associacions, els quals al llarg de l’any intenten aportar al poble una sèrie d’esdeveniments per a que  els habitants puguen gaudir tant com a espectador o participant directament realitzant l’activitat. Aquestos són el motor, recolzats per les institucions, ells deuen ser els protagonistes de l’oferta, on el públic puga escollir.

A dia de hui amb la situació actual que vivim l’esport també és un dels damnificats com molts altres sectors. He de dir que els primers dos dies pensava que era una broma o un somni. Però no. Ens hem tingut que replantejar part de la temporada, però encara està tot en l’aire a l´espera de les decisions que prendran des del Govern, Generalitat i federacions pertinents. 

Estem en una incertesa: quan es reprendran les activitats, entrenaments? S’acabaran les competicions?

Tot açò ens ha vingut de nou a tots i cal ser comprensius. Ens adaptarem en la mesura del possible.

Aconselle a tot el món, que encara que no tinguem l’esport reglat, cal portar una vida dinàmica com abans ho feiem, amb hàbits saludables: des de l’alimentació,( intentant no excedir-nos, pel fet que som un país al cap davant de l’obesitat infantil, i amb aquest contratemps encara es pot accentuar més)  fins l’activitat física. Cal continuar fent uns 5 dies a la setmana de 20 a 40 minuts, una activitat que no siga compromesa i ens done eixa segregació d’endorfines que tant ens fan falta en esta situació d’alarma. El que no deguem fer és començar a fer exercici de manera desmesurada, ja que la gent que no té un hàbit li pot ser contraproduent i fins i tot arribar a ser lesiu.

L’esport és igual d’important ara que era abans i serà en el futur. No dubte en que ens ajudarà a tindre una bona salut. I sé que gràcies aquest contratemps molts començaran a fer rutines d’exercici físic on seria molt interessant que les adquiriren com un hàbit i ja els mantingueren de per vida.

A totes i tots, cuideu-se!

Jo estic contant les hores per anar a córrer al Serrellars.

PEP SIGNES FORNÉS

0 comentarios