Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

REACTIVEM GATA, PRIMER ACORD DELS TRES GRUPS POLÍTICS MUNICIPALS (COVID-19)

REACTIVEM GATA, PRIMER ACORD DELS TRES GRUPS POLÍTICS MUNICIPALS (COVID-19)

Els tres grups polítics de l’Ajuntament de Gata de Gorgos (PSOE, Compromís i PP) han signat aquest matí un primer acord llançant el projecte REACTIVEM GATA. Els tres portaveus (Àngels Soler, Compromís, Maite Signes, PP, i Antonio Signes, PSOE) i l’alcalde (Josep Francesc Signes Costa) han acordat posar en funcionament aquest pla de reactivació del municipi amb diferents mesures esconòmiques i de suport a les persones, comerços, autònoms, empreses de Gata.

Aquestes accions seran aprovades definitivament en el plenari que es celebrarà a finals de mes i contempla crear un fons de 50.000 euros per a Serveis Socials i un altre de 135.000 per a ajudes a autònoms i microempreses.

Són les següents:

Crear un fons de 50.000 € per destinar-lo a Serveis Socials i així reforçar els serveis de proximitat domicilaris, inclosos els dispositius de teleassistència o els d’atenció a persones sense llar; reforçar les plantilles de Serveis Socials, adquisició d’equips EPI; ampliar les partides destinades a garantir ingressos mínims a les famílies, així com reforçar el servei de respir a les persones cuidadores i les mesures de conciliació familiar.

Suspendre els impostos del fem, guals i vehicles.

Bonificar les taxes d’ocupació de via pública i de mercat.

Ajornar el pagament de les quotes de les escoles municipals i retornar ingressos indeguts o compensar els que no haja gaudit.

Crear un fons de 135.000 € per a ajudes directes a autònoms i micropimes.

Prompte s’obrirà el termini per a sol·licitar aquestes ajudes als afectats per la crisi de l’Covid-19 i podran sol·licitar-les: autònoms que hagen tancat i autònoms en actiu, empreses sense treballadors o empreses sense treballadors i pimes de fins a nou treballadors que hagen perdut el 75% dels seus ingressos des que es va decretar l’Estat d’Alarma i en comparació amb la mitjana dels últims sis mesos.

El termini per sol·licitar aquestes ajudes serà de 30 dies hàbils.

L’acord ve donat per la situació greu que es patix per la crisi sanitària del COVID-19. La unió davant la pandèmia.

FONT: Ajuntament, fulla web.



0 comentarios