Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ESPECIAL 10 ANIVERSARI, CRONISTA DE GATA. 15ena CONVIDADA: ROSA MARÍA PEDRO SIGNES, UNA VEÏNA DE GATA SENZILLA I POPULAR

ESPECIAL 10 ANIVERSARI, CRONISTA DE GATA. 15ena CONVIDADA: ROSA MARÍA PEDRO SIGNES, UNA VEÏNA DE GATA SENZILLA I POPULAR

LA Nº 15 DELS INVITATS A PARTICIPAR EN EL X ANIVERSARI TÉ LA PARTICULARITAT DE SER, AL MEU PARÉIXER, UNA VEÏNA DE GATA SENZILLA I POPULAR. ELLA PARLA D’UNA DE LES CONSEQÜÈNCIES DE LA NOVA PANDÈMIA PER A LA VIDA PARROQUIAL, EL NO PODER-SE FER PER ARA LES PRIMERES COMUNIONS, PERÒ ENS TRANSPORTA EN EL TEMPS A COM EREN ABANS.

ACÍ TENIU EL SEU ESCRIT:  

El 2020 será, sens dubte, un any que recordarem sempre. L’aparició del noucoronavirus ha derivat en una situació inèdita i històrica. Aquest 2020 també és el10é aniversari del blog del Cronista de Gata, a qui vull en primer lloc, felicitar per la seua tasca desinteressada de recopilar el dia a dia i antics records del nostre poble, a qui també voldria agraïr que haja pensat en mi per a recordar alguns moments de la història de Gata.

Les primeres comunions són un dels esdeveniments més celebrats del poble, malgrat que aquest any haja calgut ajornar-les, les celebrarem amb més gana si cap, quan tot açò passe. Tornarem a sentir a la nostra banda tocar pels carrers i als xiquets i xiquetes viure un dels moments més especials.

Però, com han canviat les coses!. Segur que alguns encara ho recordareu, comulgàvem ben matí tots els xiquets en un mateix diumenge, i també era normal esperar-se algun any o adelantar-se perquè clar, els germans solíen comulgar junts el mateix any. Al acabar la misa, no anàvem al Carrasco o als Arcos, després es “parava taula” a casa i tots a menjar xocolate i bescuit, i abans de dinar, també anàvem a “repartir els santets”.

Els xiquets de comunió d’aleshores no teníem decenes de regals com ara, però recorde la il·lusió que feia quan algú et regalava els famosos rotllos, tortaes, braços de gitano i aquelles gallinetes de torró.

Algunes costums, canvien, evolucionen, però hi ha coses que encara permaneixen, com la il·lusió dels xiquets i xiquetes de primera comunió, i l’alegría de poder acompanyar-los i celebrar uns dies que es recorden tota la vida. Els qui comulguen aquest 2020, sempre el recordaran com un any especial però inoblidable.

ROSA MARIA PEDRO SIGNES

0 comentarios