Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ESPECIAL 10 ANIVERSARI, CRONISTA DE GATA. 11é CONVIDAT: TONI SIGNES, UN GATER A NEW HAMPSHIRE (EE.UU.), INVESTIGANT LA EPIDEMIOLOGIA MEDIAMBIENTAL

ESPECIAL 10 ANIVERSARI, CRONISTA DE GATA. 11é CONVIDAT: TONI SIGNES, UN GATER A NEW HAMPSHIRE (EE.UU.), INVESTIGANT LA EPIDEMIOLOGIA MEDIAMBIENTAL

MÚSIC I CIENTÍFIC, INVESTIGADOR CONTRACTAT, UN GATER EN UNA TERRA LLUNYANA I BONICA. DEIXA ENTREVEURE EN EL SEU ESCRIT L’ENYORANÇA DE GATA, PERÒ TAMBÉ LA NATURA IMPRESSIONANT D’ON VIU AMB LA SEUA DONA.

ACÍ TENIU EL SEU ESCRIT:

Deu anys pot semblar un període llarg però moltes vegades et passa sense adonar-te. El President de la Banda de Musica Vicent Signes (Canya) menciona en el seu article que els cabells son un bon indicador del temps viscut i estic totalment d’acord. Recorde aquella cabellera que gaudia quan anaren amb la Banda de Musica de Gata a “Disneyland” Paris l’any 2010. Els anys han passat i els cabells els he perdut, però he guanyat experiències, vivències i estic content.

En aquests últims 10 anys no he viscut a Gata però mai he deixat de sentir-me com un gater més. La meua família i molts del meus amics de la infantesa viuen a Gata. Cada vegada que tinc l’oportunitat de visitar el poble és com reprendre totes aquelles relacions allí on les deixarem. Però, com es mantenen les tradicions gateres quan es viu fora? El berenar de Pasqua no falta el diumenge de rams i avui, vespra del diumenge de Pasqua, les mones ja estan al forn. Esta clar que no es el mateix però cal ser un poc enginyós. De fet, la tradicional cervesa de “Ca Martí” dels cap de setmana amb els amics de “Al Farfal” s´ha traslladat online pel confinament. La diferencia horària es un poc molesta, doncs quan a Gata es prenen la cervesa abans de dinar jo estic preparant el desdejuni. Però, m’alegra poder mantenir converses cara a cara com si estiguérem asseguts tots junts a la terrassa del bar.

Vos escric de New Hampshire (NH) en els Estats Units on resideixo amb la meua dona Samantha des de fa uns anys. NH forma part de l’àrea anomenada Nova Anglaterra on la natura és impressionant. Els hiverns un poc gelats, però ideals per esquiar i patinar sobre gel en els nombrosos llacs natural que a l’estiu són ideals per nadar i refrescar-te de la calor. La passió per la recerca ens ha portat a viure un poc lluny de casa i la família, però ens ha donat l’oportunitat de conèixer noves cultures i treballar en àrees molt interessants com la epidemiologia mediambiental.

Vos desitge a tots que passeu unes bones festes de Pasqua. De segur que són molt diferent a les programades, però cal gaudir-les tot el millor possible.

Moltes gracies a Miguel per convidar-me a escriure en el seu bloc que enguany està d’enhorabona, 10 anys!

Toni Signes

FONT: Text i fotos aportades per Toni Signes.

0 comentarios