20200326184451-passantquarentena-copia.jpg

La imaginació al poder, podríem dir en aquests temps de confinament obligat pel coronavirus. Els veïns de Gata no paren. A més del ja conegut i celebrat per tot arreu de l’Estat espanyol dels aplaudiments als balcons per agraïment als sanitaris, personal que treballa per a que no falte de res i que estan "a primera línia" i l’actuació de tots els músics als balcons al "Festival dels balcons", que també van fer tots els músics valencians, han sorgit altres idees, de les quals faig un resum:

- Començà l’amic Pepe Mengual, president del Fotoclub "Forat". Ell va posant fotografies espectaculars de llocs on ha disparat el seu ull òptic. La gent tindrà que endevinar on és.

- Es va sumar després la parròquia de Sant Miquel Arcàngel, fent les misses, resant el sant rosari, Pare Nostre, i demés celebracions, per mig del seu canal Youtube. El senyor rector Don Francisco M. Murillo ha celebrat la santa missa per la vesprada o a les 11,30 diumenge. Però si el fet ja és històric, més històric és celebrar-ho als distints altars i aixina ho ha fet a l’altar de Sant Josep, el dia de la festa; al de la Verge de Fàtima, ahir dimecres 25 dia de l’Encarnació, i a la capella de la Comunió. Al canal Youtube de la parròquia teniu tots els vídeos.

- Dijous 19, dia del pare i dia de Sant Josep, va nèixer a Gata el grup "alavoradel riumare". Es tracta d’un grups de veïns que viuen a un i altre costat del riu Gorgos que inventen coses per a passar millor el confinament i ixen als balcons a manifestar la seua vena artística. A la música i mascletà de globus, van seguir les flors i ara vindrà xicotetes actuacions teatrals. Els vídeos que fan són supergraciosos, com el que vos mostre PUNXEU ACÍ.

- Una altra iniciativa va ser la dels integrants del Moviment Junior de Gata, que al no poder celebrar-se el passat dia 22 el Dia Junior de la comarca, van fer un vídeo entre els menuts/menudes, educadors/es i Don Francisco. Podeu escoltar-lo de nou, PUNXEU ACÍ

- També el que escriu CRONISTA DE GATA sabeu que tinc en marxa la sèrie "El joc de la història de Gata" que ja ha fet sis preguntes i continuarà. Per a conéixer més la Gata antiga amb coses puntuales de tota temàtica.

- Altres iniciatives s’estan gestant, s’estan madurant. Ja les coneixerem.

FONT: Vídeos i fotos extrets del facebook.