Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA PREMSA PARLA DE...LA PROBLEMÀTICA. COMERÇ DE GATA, VÍCTIMES DE LA MALA PLANIFICACIÓ: PROBLEMA, LES OBRES DELS CARRERS DEL CENTRE DEL POBLE I LA LLARGA DURACIÓ

LA PREMSA PARLA DE...LA PROBLEMÀTICA. COMERÇ DE GATA, VÍCTIMES DE LA MALA PLANIFICACIÓ: PROBLEMA, LES OBRES DELS CARRERS DEL CENTRE DEL POBLE I LA LLARGA DURACIÓ

COMERÇ DE GATA ha dirigit un escrit a la premsa informant de la seua situació, davant la llarga duració de les obres als carrers del centre del poble. MarinaAlta.es (Canfali) ja s’ha fet ressó d’aquest situació que patixen els comerços. Titula: "El comerç de Gata esclata per les obres del casc urbà que ha superat en quatre mesos el termini d’execució". PODEU LLEGIR L’ARTICLE PUNXANT ACí.

També dissabte publica MARINA PLAZA un article al respecte: "Malestar en el comercio de Gata al alargarse más de cuatro meses las obras en el centro urbano". Als subtítols: "Los comerciantes entienden que los trabajos serán positivos, pero no que los plazos se hayan duplicado y que nadie les dé ninguna solución" i "Están dispuestos a apoyar al ayuntamiento en una demanda contra la empresa para que se les reembolse una parte de las pérdidas por los cuatro meses extra que se han alargado las obras". Per a llegir-lo tot, PUNXEU ACÍ.

Els diaris Levante-EMV i Información tracten la notícia: "El retraso de las obras en Gata deja a más de 20 comercios al borde del cierre". Als subtítols: "Los dueños de los negocios se cogieron vacaciones y se las dieron a sus empleados al prever que los trabajos de reurbanización durarían tres meses, pero han pasado siete y todavía no están acabados". Per a llegir, PUNXEU ACÍ.

Finalment, LAS PROVINCIAS també parla hui de la problemàtica. Titula: "Comerciantes de Gata denuncian grandes pérdidas al duplicarse el plazo de las obras en las calle". Per a llegir, PUNXEU ACÍ.

La nota passada als mitjans de comunicació diu textualment:

"Més de 20 comerços del centre del poble estan patint grans pèrdues degut a les obres que estan sofrint als carrers on estan ubicats. La situació s’ha tornat insostenible degut a la promesa de finalització de l’obra en tres mesos que s’ha convertit en 7 mesos. El passat dimecres 4 de març l’associació Comerç de Gata va convocar als comerços del centre del poble per escoltar-los i fer el possible per ajudar-los.

A la reunió van acudir més de 20 comerços, tant els dels carrers afectats com els dels carrers més pròxims al centre. En generalexisteix entre ells un sentiment d’indefensió i molta por per les obres que encara están percomençar al carrer la Bassa. Cap al mes de setembre, pocs dies abans del començament de l’obra, els comerciants van seravisats del mateix, i també se’ls va dir que el temps de realització seria com a màxim de tresmesos. Eixe temps s’ha convertit en set mesos i encara està el carrer per acabar.

La desesperació aplega quan ja han esgotat els recursos, com ara agarrar vacances, donarvacances als empleats, i també tancar per deixar de perdre diners, ja que el accés de laclientela s’ha reduït en un percentatge altíssim. Tant els comerciants com l’associació entenen que les obres seran positives i necessàries pelpoble, el que no s’enten es que els terminis s’hagin duplicat i que ningú els done capsatisfacció.

Tots ells estan disposats a recolzar a l’ajuntament en una demanda contra l’empresa si es necessari per tal que els reemborsi part de les pèrdues tingudes, en els quatre mesos extra que duen de obres. L’associació presentarà per registre d’entrada un document demandant de l’ajuntament de Gata que faça públic el contracte de les obres i les modificacions que ha tingut.

Per tal deconèixer en que s’ha baratat la vàlua i els recursos dels comerços. Els comerços també handemanat que directament se’ls compense amb el abonament del rebut del fem i els impostosdels mesos que els han tingut tancats, com a mínim.També es demanarà a l’ajuntament que faça públic i per escrit quins plans de futur te pelscarrers afectats, de manera que els comerços puguen estudiar la viabilitat de la seuacontinuïtat.

Els comerciants volen conèixer si hi haurà pas de vehicles, si es tallarà el carrer, sihi haurà zones de càrrega i descàrrega, si s’han previst llocs d’aparcament pels clients... Cal recordar que en la legislatura anterior, de la que l’actual equip de govern també formava part,es va treballar el pla Moute, que va costar molts diners i moltes reunions, en les que a durespenes es va deixar participar als comerciants a una d’elles, i que encara estem esperant elresultat i les conclusions. L’associació Comerç de Gata demanda, una vegada més, que des de l’Ajuntament se’ls façapartícips de totes les accions i actuacions previstes que afecten al comerç local.

L’associació representa a més de 110 comerços i empreses locals i actua com a vehicle d’unió i transmissiód’informació amb les institucions, i per això demana, en esta ocasió total transparència perprotegir els interessos del comerç local. Comerç de Gata entén que estem al principi de moltscanvis a la localitat i que afecten en global a tot el comerç, es per això que ha volgut prendre la davantera en este tema."

FONTS: Factoria d’Idees per a Comerç de Gata, nota de premsa i foto reunió.

0 comentarios