Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA CENTENÀRIA EMPRESA GATERA (POINT), PREMI NACIONAL DE DISSENY (categoria empresa)

LA CENTENÀRIA EMPRESA GATERA (POINT), PREMI NACIONAL DE DISSENY (categoria empresa)

L’empresa familiar centenària de mobiliari i disseny POINT, amb seu a Xaló, però gatera pels quatre costats, mai tan ben dit als ser quatre germans els Pons García, ha estat seleccionada com a PREMI NACIONAL DE DISSENY (categoria empresa), que atorga anualment el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. El pròxim any 2020 complirà Point cent anys fent mobles i teixit de vímet ("mimbre"). Va començar José Pons Pedro, el uelo, quan va tornar de l’Argentina. Després ho va continuar el fill, Juan Bautista amb "Pons Leyda" i ara han continuat els quatre fills Pepe Juan, Paco, Vicente i Antonio amb "Point", incorporant ja a la quarta generació fills d’aquests.

Al conéixer la notícia, des de l’entorn valencià es felicitava als quatre germans pel premi, els quals publicaven a la xarxa social facebook: "L’empresa POINT 1920 ha estat guardonada pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats amb el Premi Nacional de Disseny en la categoria de Empresa. Un guardó que distinguix a aquelles empreses que incorporen al disseny la seua estratègia empresarial i contribuixen a la millora de la societat i a la qualitat de vida de les persones. Firma promotora i col·laboradora, que té de Director Comercial, Vicente Pons, qui ha estat un dels propulsors de que València siga Capital Mundial del Disseny. No podem estar més feliços per ells y pel seu impuls per consolidar el disseny com una ferramenta de transformación social."

Des d’ahir es fan ressó els principals mitjans de comunicació del sector i comarcals del premi a Point. Europapress CV titula: "Marisa Gallén y la empresa Point, entre los Premios Nacionales de Diseño". Podeu llegir tota la notícia PUNXANT ACÍ.

També la revista de disseny i cultura visual "dissenycv.es" anunciava: "Los Premios Nacionales de Diseño galardonan a Point y Marisa Gallén". Otorgados por el Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades." LLEGIU LA NOTÍCIA.

També La Marina Plaza publica hui dimecres 13: "El taller fundado en Gata hace un siglo que hoy acaba de obtener el premio nacional de Diseño". Als subtítols: "La empresa Point, ahora radicada en Xaló y especializada en muebles de ratán, ha sido una de las claves para que València se convierta en 2022 en capital mundial del Diseño" i "Su fundador comenzó a aplicar allá por 1920 la sabiduría del mimbre que había aprendido en Argentina". Per a llegir, PUNXEU.

14-11-2019: Ací teniu també una entrevista amb PACO PONS (Point): Premio nacional de diseño.Paco Pons (Point): "El diseño es la única salida para que las empresas valencianas sobrevivan" feta a "Culturplaza", Seguiu-la PUNXANT ACÍ.

FONTS: europapresscv, dissenycv, marina plaza, Point 1920, Culturplaza. Foto: els quatre germans Pons García.

0 comentarios