Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

9 D'OCTUBRE A GATA: LA BIBLIOTECA PORTA JA EL NOM DE CARME MiQUEL. II Beca Vicent Caselles a Clara Soler Signes

9 D'OCTUBRE A GATA: LA BIBLIOTECA PORTA JA EL NOM DE CARME MiQUEL. II Beca Vicent Caselles a Clara Soler Signes

Quatre van ser els noms propis de la jornada festiva del 9 d’Octubre. Però el que més quedarà en la memòria col·lectiva del poble de Gata serà el de CARME MIQUEL. La Biblioteca Pública Municipal porta ja el seu nom des del dimecres. A més, després dels parlaments institucionals es va concedir la II Beca VICENT CASELLES a l’estudiant CLARA SOLER SIGNES. Finalment, la poeesia de VICENT ANDRÉS ESTELLÉS es va escoltar dimarts per la nit.

BIBLIOTECA: La de Gata es diu ja BIBLIOTECA PÚBLICA MUNICIPAL CARME MIQUEL DE GATA DE GORGOS. Aixina es va acordar per unanimitat amb una comissió de tots els partits de la corporació. Van fer els seus parlaments la bibliotecària Vicen Mulet, el portaveu del PP Juan Pedrós, el portaveu del PSOE Antoni Signes i la regidora de Cultura i portaveu de Compromís Àngels Soler. Tots quatre van coincidir en lloar la figura de la mestra i escriptora Carme Miquel tan lligada a Gata per arrels familiars, ja que sa mare Rosario era de Gata. En nom de la família, va llegir les notes d’agraïment la seua cosina María Vicenta Pedro, també mestra. Des de dimarts lluïx la placa que dona nom a la biblioteca: "BIBLIOTECA PÚBLICA MUNICIPAL CARME MIQUEL. Mestra, escriptora i dona compromesa amb la llengua i amb la nostra terra. Gata, 9 d’octubre de 2019".

BECA: Recordant al matemàtic gater Vicent Caselles i Costa es va lliurar, després dels parlaments institucionals a la sala consistorial de Gata, la II Beca que porta el nom del científic i matemàtic. Va ser a CLARA SOLER SIGNES, que va estar acompanyada per la seua família. Soler, que ja ha començat el primer de carrera en València, va dir unes paraules d’agraïment.

ESTELLÉS: Estellés de mà en mà va ser la proposta de la vespra-nit del 9 d’octubre. La gent a la Plaça de l’Església, dos centenars de persones, i el sopar del Mercat de la terra van acompanyar als artistes Borja Penalba i Francesc Anyó, als que es va sumar Andreu Valor, que es trobava sopant amb uns amics.

FONT: Fotos Ajuntament de Gata, Teresa Arabí i Comissió de Festes 2020.

0 comentarios