Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

PARRÒQUIA DE GATA: ANTONIO MONFORT JA ÉS DIACA PERMANENT. Ahir va ser ordenat pel cardenal arquebisbe Cañizares

PARRÒQUIA DE GATA: ANTONIO MONFORT JA ÉS DIACA PERMANENT. Ahir va ser ordenat pel cardenal arquebisbe Cañizares

Ahir dissabte 28 de setembre, pel matí, la parròquia de Gata de Gorgos, que hui celebra al seu cap d’altar Sant Miquel, va viure una celebració molt emotiva. Un dels seus fills, ANTONIO MONFORT MULET va ser odenat diaca permanent pel cardenal arquebisbe Cañizares a la catedral de València, que es trobava plena de gom a gom de sacerdots i fidels, que acompanyaven als 14 nous diaques.

Nombrosos gaters, entre els que es trobaven tota la seua família, els amics, parroquians de Sant Miquel, així com rectors fills de Gata o que han estat a la parròquia, acompanyaren a Antonio Monfort davant aquesta celebració, carregada de molta emotivitat.

Dels 14 ordenats diaques, 8 són "diaques transitoris", és a dir seminaristes que està previst siguen ordenats sacerdots el pròximo juny de 2020- i els altres 6 "diaques permanents"-, laics solters, és el cas del gater Monfort, o casats -els altres cinc-, que exerciran el ministeri de forma permanent.

L’ordenació va tindre lloc en el transcurs d’una multitudinària eucaristia en la Catedral de València, plena de fidels, i en la que van concelebrar cents de sacerdots, així com l’arquebisbe emèrit de Saragossa, monsenyor Manuel Ureña, el bisbe auxiliar monsenyor Esteban Escudero, auxiliar de Valencia, i el cardenal aqrquesbisbe de València Antonio Cañizares, que la presidia.

La homilia de Cañizares va anar dirigida expresament als nous diaques i al final de la missa va felicitar a familiars, amics i parròquies. 
En la celebració, tots els diaques van ser revestits amb estola i dalmàtica. En el cas de Antonio Monfort va estar arropat pels rectors Don Santiago Bohigues, que va estar a la parròquia, i Don Francisco M. Murillo, que està ara. Van rebre la imposició de mans de l’Arquebisbe i sel’s va donar simbòlicament el llibre dels Evangelis. Ara, tant Antonio Monfort, com la resta de diaques ordenats ahir, una vegada ordenats diaques se’ls encomana per l’Església predicar la Paraula de Deu, administrar els sacraments del Bateig i del Matrimoni, ser ministres de la Comunió i presidir les exequies i bendicions.

Antonio Monfort estrena el diaconat a Gata, a la missa solemne de Sant Miquel

Hui, diumenge festivitat de Sant Miquel Arcàngel patró i cap d’altar de la parròquia de Gata, un dia després de la seua ordenació, i a la missa solemne del migdia, Antonio Monfort ha acompanyat al senyor rector amb dalmàtica, ha preparat l’altar, ha proclamat l’Evangeli i ha impartit la comunió.

Diumenge dia 6 d'octubre, eucaristia d’acció de gràcies, amb els altres diaques

Per altra part, el pròxim diumenge dia 6 d’octubre a les 19 hores està prevista l’eucaristia a l’església parroquial de Gata de Gorgos, que serà d’acció de gràcies pel diaconat de Antonio Monfort i els seus companys ordenats ahir. Acompanyaran en la missa tanty els diaques com els rectors fills de Gata i els que han estat a la parròquia.

FONTS: AVAN Notícies. Foto portada i del facebook facilitada per Antonio Monfort i pròpies.

0 comentarios