Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FESTES GATA 2019: DEMÀ DIA 26 DE JULIOL COMENCEN. Amb la baixada del Santíssim Crist, de l'ermita a l'església

FESTES GATA 2019: DEMÀ DIA 26 DE JULIOL COMENCEN. Amb la baixada del Santíssim Crist, de l'ermita a l'església
Les festes de GATA DE GORGOS en honor al Santíssim Crist del Calvari comencen demà divendres dia 26 i acaben, com ja és costum secular, el dia 6 d’agost. Novetats i canvits hi haurà en una programació diversa i, en alguns moments totalment distinta a altres edicions festeres. Anem a escorcollar les diferències en altres anys.

Del primer dia, divendres 26 de juliol (Dia de la baixada) no notem res fora lloc.
El dissabte 27 presenta ja novetats respecte a altres anys. La pilota al carrer serà la protagonista. Primer amb els xicons de l’Escola de pilota de Gata i a les 11.30 hores partida al Raspall amb la SELECCIÓ FEMENINA VALENCIANA de pilota. El carrer Constitució serà l’elegit per al cas. També és novedós, per l’hora que no per ser la primera vegada que es pregonen les festes, l’acte de les 13.30 hores on es farà el Pregó Popular amb Carles Mulet, Josep Dkaidek i els quint@s 2019 a l’Ajuntament . Es repartirà Cervesa Gatera i pallorfà per a tots.
L’acte de les 23.00 hores constarà de: Presentació de la QUINTÀ infantil 2019 «Al loro que venen» i de la QUINTÀ major « Al Remull». A continuació gaudirem del musical «COMO HEMOS CAMBIADO» i de l’actuació de l’ESCOLA DE BALLET DE GATA.
Hi haurà canvis en l’elecció de representants?.

El dia de les inauguracions serà diumenge i dia per a començar la novetat dels migdies: "BOUS A BANDA". Al baret dels bous, que portarà endavant la próxima comissió 2020 i els quintos de l’any que ve, hi haurà actuacions musicals com la del diumege que actuaran els DONALDSON, organitzat per Gatafanclub.

Una altra novetat i per a separar camions de desfilada i carrosses més formals, arribarà dilluns 29 de juliol amb el Dia de la Camionà i altres artefactes, una nova desfilada de camions, pales, tractors, avions i coets a la lluna!!. Serà a les 20.00 hores. Truita gegant posterior serà altra sorpresa. I el corro dels bous servint per a altres coses arribarà per la nit. A la mitjanit, Gran Gymkana Experience.
Dimarts 30, que és el dia de paelles nocturnes, altre canvi. Esport: A les 12, partida de pilota infantil on participaran els alumnes de l’Escola de Gata al carrer Sant Antoni. I a les 13 hores, de nou «Bous a banda» amb OXIGEN al baret dels bous. Organitza Gatafanclub. Dimecres 31 de juliol, Dia del xiquet, a les 13 hores «Bous a banda» amb LLOBARROS al baret dels bous. Organitza Gatafanclub. A les 2 hores, Solta de vaques i bou de la ramaderia CRESPO, de les poquetes nits d’actuacions taurines.

Dijous 1 d ́agost, a les 13.00 hores «Bous a banda» amb TREMP a la Plaça Nova. Organitza Gatafanclub. La Comissió repartirà durant l’actuació cervesa i gamba per a tots. ESDEVENIMENT PATROCINAT PER «IBÉRICA DE REDES» AMB DEGUSTACIÓ
GRATUÏTA DE CERVESA ARTESANAL VELENCIANA. A les 18.00 hores, Ral·li humorístic organitzat per l’equip de Futbol Femení Gata. Altres dues novetats, dos correfocs: a la 1 hores, Cordà infantil a la Placeta de Sant Antoni organitzada per l’Associació
Cultural COET I CORDA de Pedreguer. A les 2 hores, espectacular CORREFOC organitzat per l’Associació Coet i Corda de Pedreguer que començarà a la Placeta del Vicari i acabarà a l’Era de Boronat.

Divendres 2 d ́agost és el dia del bou. A les 12 hores hi haurà Entrà de bous de la Ramaderia HNOS. CALI. A les 12.30 h – Solta de vaques i un bou a càrrec de la Ramaderia CRESPO. No faltarà a les 13.00 hores el «Bous a banda» amb DIÀSPORA al baret dels bous. Organitza Gatafanclub. A les 19 hores, entrà de bous de la Ramaderia BENAVENT i a les 19.30 h – Solta de vaques i un bou a càrrec de la Ramaderia FDO. MACHANCOSES. A les 2 hores, Entrada de bous de la Ramaderia ELS COVES. A continuació solta de vaques i un bou a càrrec de la Ramaderia HNOS. CALI.

Dissabte 3 d ́agost, Dia de les Quintades. no hi haurà bous al migdia. Sí música. A les 13.00 hores, concentració de totes les quintades al baret dels bous on gaudirem de l’actuació del grupet de pop Lol i Pop. Diumenge 4 d ́agost serà el dia de carrosses.
El dia 5 serà el Dia del Major i l’ofrena. Cap novetat i tot igual que altres anys. El mateix per al Dimarts 6 d ́agost, Dia del Santíssim Crist del Calvari, amb missa solemne, mascletà, processó de pujada de l’església a l’ermita i castell de focs artificials.
FONT: Programació, Comissió de Festes 2019.

0 comentarios