Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

PRE-FESTES GATA 2019: JA ESTEM A MITAT DE NOVENA: HUI CINQUÉ DIA. Des de 1979 es seguix el mateix format: nou dies a l’ermita

PRE-FESTES GATA 2019: JA ESTEM A MITAT DE NOVENA: HUI CINQUÉ DIA. Des de 1979 es seguix el mateix format: nou dies a l’ermita

La novena al patró, el Santíssim Crist del Calvari, arriba hui al cinqué dia, superant l’equador de la mateixa. El tema de hui: "Donar glòria ens obri l’escolta". Predicarà el sacerdot D. Juan Gavilá, rector de la Xara, Jesús Pobre i Capellà de l’Hospital Marina Salut. El sector que prepararà serà el de Alcolaies i els grups parroquials els de catequesis de Comunió, Cor, Júniors i Ruah.

Demà dimarts serà el sisé dia de novena. El tema a predicar: "Una paraula que alimenta". Ho farà el rector Don Juan Herrera, rector de El Verger i Els Poblets. El sector de Sant Antoni i els grups parroquials de Litúrgia, Lectors i Grup Santa Marta prepararan la missa. El sete dia serà el dimecres. El tema: "D’ofrenes i regals...". Predicarà Don José Manuel, rector de Sagra, Sanet i Negrals, Tormos, Benimeli i Ràfol d’Almúnia. El sector de la Plaça Nova i el grup de Vida Ascendent prepararà el dia de novena.

Si mirem enrere i escorcollem un poc la història de la novena, dir que des de 1979 (fa ara 40 anys) es segueix l’actual format dels nous dies abans de les festes i a l’ermita. Abans es feien els tríduos entre el 4 i 6 d’agost. Fins a 1978, la imatge del Crist baixava en processó el 5 d’agost i pujava al dia següent, dia de la festa major 6 d’agost.

0 comentarios