Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA: MÉS DE 250 LITRES. EL RIU ÉS HUI EL PROTAGONISTA DEL DILLUNS DE PASQUA

GATA: MÉS DE 250 LITRES. EL RIU ÉS HUI EL PROTAGONISTA DEL DILLUNS DE PASQUA

(PODEU MIRAR L’ÀLBUM I ELS VÍDEOS DEL RIU AL PAS PEL COSTAT DEL CASC URBÀ DE GATA)

Vídeo de la presa. Vídeos riu: ponts, Raval-Coves Roges. ÀLBUM FOTOS.

Les pluges quantioses de l’interior, sobre tot a Castell de Castells. La gran quantitat d’aigua que baixa pel riu Gorgos al pas per Gata. Els 234 litres medits en 24 hores per l’amic Vicent Signes Signes (Canya). Els 138 litres que ahir en tota la jornada fins les 22.48 hores, en que es va avariar, va recollir l’estació metereològica de Inforatge a Gata. Tot això ha portat com a conseqüència que tirnem a gaudir del riu amb aigua i no un dia qualsevol, sinò un 21 i 22 d’abril, Diumenge i Dilluns de Pasqua, de 2019. No havia baixat l’aigua des del 13 de març de 2017: feia, per tant, dos anys, un mes i 8 dies. En 2017, també ho va fer del 19 al 25 de gener.

El pont de les Alcolaies (com es pot veure a una de les fotografies del reportatge de facebook) s’omplia de gent aquest matí per divisar el riu, tant a dreta com a esquerra, amb bona vista i bon soroll. I hui, dia 22 d’abril, és el Dia de la Terra.

Encara plou, però hui dilluns ha perdut molta força la pluja.De roig ha passat a groga l’alerta de la G.V. Tots els llocs inundables estan vigilats des de que va començar la tromba d’aigua i el riu per Protecció Civil. Es tallava el pas soterrani quan més plovia. També els camins de les Senies i accesos a la Rana. El carrer Paet tot inundat. L’antic camp de futbol de Les Sorts (com es veu a la imatge) pareix ara una piscina ampla i llarga.

FONTS: Vistes riu Vero Vives, Sonia Soria i Cronista. Vídeo presa, Sylvia Berger.

0 comentarios