Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA MÀGICA REPRESENTACIÓ A GATA DEL MISTERI DELS REIS ES POSA EN MARXA. FESTA D’INTERÉS TURÍSTIC PROVINCIAL

LA MÀGICA REPRESENTACIÓ A GATA DEL MISTERI DELS REIS ES POSA EN MARXA. FESTA D’INTERÉS TURÍSTIC PROVINCIAL

Gata es prepara per a celebrar, el dia 5 de gener de 2019, la representació del Misteri dels Reis Mags, una de les festes més màgica del calendari festiu a la localitat.

Des que es va representar per primera vegada el text teatral escrit per Antonio Salva, el 5 de gener de 1968, la representació s’ha realitzat ininterrompudament gràcies a la col·laboració de vora 300 persones que participen any rere any tant com a actors, figurants, organització, vestuari, paqueteria, repartiment.

Així, la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Gata i la Comissió de Reis preparen ja estan mans a la feina preparant la festa de Reis de Gata, declarada Festa d’Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana, amb novetats com la renovació de bona part del vestuari dels personatges que participen.

Dijous 27 de desembre comencen els actes amb la recollida, per part dels visirs reials, de les cartes de tots els xiquets i xiquetes del poble que tindrà lloc a la plaça de l’església a les 18:30 hores. La comissió de festes se suma a la festa amb una xocolatada i parada de dolç per a fer més agradable l’espera.

El actes continuen amb el tradicional bàndol que, el dia 4 de gener, els missatgers reials realitzen pels carrers del municipi, a poqueta nit, anunciant l’arribada dels tres reis.

Dissabte 5 de gener arriba l’acte central i més multitudinari amb la representació del Misteri de Reis que començarà a les 18:30 hores al carrer La Pau amb l’acte del Palau d’Hivern d’Herodes, pròxim a Betlem i constitueix el nucli central del Misteri. En aquest acte, entren en escena personatges que ja formen part de la nostra tradició com l’Escriba, el missatger reial, els soldats i les concubines, Herodes, la Sibil·la i com no, els tres reis, Melcior, Gaspar i Baltasar.

Enguany també contarà amb la participació de l’Escola Municipal de Música i Dansa.

Tot seguit els Reis d’Orient, acompanyats per pastors i guiats pels àngels, visiten el portal de Betlem situat a la Plaça de l’Església per adorar el Jesuset nascut. Allí es produeix un dels moments més màgics, amb la baixada de l’àngel des del campanar fins al mig la plaça on anima als xiquets i xiquetes de Gata a no perdre mai la il·lusió per la màgia dels tres reis.

En acabar el Misteri, arriba el moment més esperat dels menuts, ja que els visirs reials repartiran casa per casa els regals dels Reis, una altra de les peculiaritats de la festa a Gata.

Els actes els organitzen un grup de voluntaris que formen la Comissió de Reis amb la col·laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Gata de Gorgos.

FONTS: Cartells i información, Ajuntament de Gata de Gorgos.

 

0 comentarios