Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA S’OMPLI D’ACTES ESTIUENCS: DE LA BANDAUTÒRIUM (14/7) A ART AL VENT (14/8...) PASSANT PER LES FESTES PATRONALS

GATA S’OMPLI D’ACTES ESTIUENCS: DE LA BANDAUTÒRIUM (14/7) A ART AL VENT (14/8...) PASSANT PER LES FESTES PATRONALS

Arriba l’estiu, els mesos més forts de calitja, i Gata s’ompli per tot arreu d’activitats lúdiques, festeres i populars. I dona gust...és el poble eixint al carrer, gaudint de totes les activitats, són els turistes que entren cap a dins, a veure que hi ha més enllà de la travessa de la N-332. Gata bullirà amb els actes i les festes patronals.

Fem un repàs a alguns actes i activitats (no estan tots, sols alguns) que s’esdevenen des de la segona quinzena de juliol fins la segona quinzena de setembre.

- Començarem pel tradicional Concert del Soci, que enguany presenta un gran espectacle musical titulat "BandaAuditòrium". Organitza la Unió Musical i Ajuntament, i patrocina l’Ajuntament de Gata de Gorgos. Actuarà el músic cantant Andreu Valor acompanyat de la banda Unió Musical. De segur que pagarà la pena apropar-se a la plaça i gaudir d’aquest espectacle. Serà aquest dissabte dia 14 a les 20.30 hores a la Plaça Nova. Després hi haurà sopar preparat per la comissió de festes 2018. Un bon aperitiu fester.

- Dos cites abans, una cultural i altra social. Dos dies abans del concert, dijous dia 12, es farà una especial col·lecta de donació de sang, fent incidència no sols amb els habituals donants sinó també amb els integrants de penyes i quadrilles. La quadrilla que més gent aporte a la donació tindrà el regal d’un pernil. Centre Social, de 16.30 a 20.30 hores. També es farà un obsequi de "Hegahogar" als donants, màxim 35 persones.

- Divendres 13 de juliol tenim la segona sessió de cinema a la fresca a la Font del Riu amb la pel·lícula "Estiu 1993". Finalment, serà al carrer Lepanto i hi haurà servei de barra a càrrec de la Comissió de la Font del Riu.

- Dissabte 21 hi haurà un concert de guitarra de la música gatera afincada en Barcelona, Rosario Caselles. És l’hora i el moment de gaudir d’aquesta excel·lent artista. Serà al Casal de la Música. Import: 2 euros.

- Dimarts 24, deu tocar-li el torn al Plenari Municipal. Es farà la sessió ordinària de juliol, que com està ja sabut s’avança una setmana per les festes. Serà al saló de plens de l’Ajuntament de Gata, 20 hores.

- De dijous 26 de juliol a dilluns 6 d’agost se celebraran les festes patronals en honor al Santíssim Crist del Calvari. Ja van coneixent-se algunes dates senyalades. La baixada del patró serà dijous 26 per la vesprada. El festival 2018 serà divendres 27. Diumenge 28 serà el dia dedicat a les carrosses i grups a peu. Dissabte dia 4 serà el Dia de les Quintades. Diumenge 5, l’ofrena al Crist i la revetla musical a càrrec de la banda. El 6 d’agost, dilluns, la festa major.

Una vegada passades les festes patronals arribarà a Gata la manifestació d’art tèxtil més internacional del món ART AL VENT. Serà a partir del dia 14 d’agost. A les 19.30 hores de la vesprada de la festa de la Verge serà inaugurada aquesta edició de l’exposició 2018. La mostra estarà als carrers de Gata, amb activitats complentàries a la mateixa, fins el 9 de setembre.

Finalment, la cita rockera de cada any la posarà l’edició de Figa Rock 2018 (Festivalet Independent Gata). Serà dissabte 25 d’agost. Ja comencen a sonar els noms dels grups que pujaran dalt l’escenari. Antic camp de futbol de Les Sorts.

FONT: Cartell "Bandauditòrium". Foto assaig: Vicent Signes Signes.

0 comentarios