ELS ATLETES XABIERS NASIO CARDONA I TONI SOLER (D'ASCENDÈNCIA GATERA, ACONSEGUIXEN EL TERCER I SETÉ LLOC AL ONE WORLD TRADE CENTER DE NOVA YORK

Ho avançava ahir per mig del facebook. Els dos atletes xabiers del Club Atletisme Llebeig de Xàbia van conquerir Nova York. Un per veterania, IGNACIO CARDONA TORRES repetia tercer lloc com ja ho va fer al Tour First de París. L’altre TONI SOLER LLIDÓ, que s’estrenava a una competició com aquesta de pujar gratacels ("rascacielos") corrent, feia un més que meritori seté lloc.

IGNACIO CARDONA, de mare gatera, arribava a meta el tercer. Va pujar el sisé edifici del món, el One World Trade Center, el que homenatjea al 9-11, amb un temps de 13 minuts i 4 segons. El primer va ser el polac Piotr Lobodzinski que batia el rècord i ho feia en 12 minuts i 5 segons.

Per la seua part, TONI SOLER, de pare gater, arribava el seté, fent un temps de 14 minuts i 29 segons. Per davant, la cinquena de la general era la primera dona i també batia el rècord femení, l’australiana Suzy Halsham.

A París Ignacio Cardona Torres ja va ser tercer i aconseguix la mateixa puntuació. Abans de la carrera de Nova York, Cardona ocupava el seté lloc del ranking mundiar de la Vertical World Circuit. El polaco Lobodzinski ja porta dos victòries i té 200 punts.

Quin edifici han pujat els dos xabiers amb sang gatera a Nova York. El One World de Nova York té una altura de 546 metres, la meta estava situada a 382 metres. Pujaven 2.226 escalons i té 104 plantes.

Tot un èxit per a aquestos esforçats atletes. La següent prova serà el 8 de juliol a Manila. Després, el 25 d’agost, a Beijing. El 21 d’octubre a Shanghai; el 4 de novembre a Osaka. El 24 de novembre a Londres i el 2 de desembre a Hong Kong.