Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

PREMI A LA BIBLIOTECA DE GATA DE 1.706 € A LA CAMPANYA NACIONAL Mª MOLINER D’ANIMACIÓ LECTORA. El projecte premiat és per la integració que fa la biblioteca al poble

PREMI A LA BIBLIOTECA DE GATA DE 1.706 € A LA CAMPANYA NACIONAL Mª MOLINER D’ANIMACIÓ LECTORA. El projecte premiat és per la integració que fa la biblioteca al poble
El projecte de la Biblioteca Pública Municipal de Gata de Gorgos "Leer y compartir: la biblioteca como lugar de integración de todo el pueblo" ha estat seleccionat i premiat entre 300 municipis a la XVIII Campaña de Animación a la Lectura María Moliner del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, la FEMP i la Fundació Coca-Cola. La Biblioteca de Gata de Gorgos va presentar el projecte on es mostra la biblioteca com a centre d'activitats culturals i es fa especial ressò en el projecte de lectura en veu alta amb els usuaris de TAPIS GATA.

Segons comentaven al blog de la biblioteca Vicen Mulet i Silvia Leyda: "aquest premi el rebem amb molt d'orgull pel reconeixement que significa de la tasca diària que realitzem en la Biblioteca de Gata de Gorgos. A més, farem un bon ús dels diners amb compra de material bibliogràfic adaptat a les necessitats del fons de la Biblioteca.
Estem, per tant, molt contentes i emocionades!".

Es van presentar 604 projectes a l’edició d’enguany, dels quals a la provincia d’Alacant sols 10 són els premiats i de la comarca sols Gata de Gorgos i Poble Nou de Benitatxell.
La biblioteca de Gata rebrà, com la resta de seleccionats, un premi en metálic de 1.706 euros per a l’adquisició de fons bibliogràfic.
El procés de selecció s’ha portat a terme mitjançant l’anàlisi d’una série de criteris, entre altres la claritat i interés del projecte per a l’animació lectora, la bona planificació i viabilitat, així com l’originalitat i la immersió en noves tecnologies que continga la proposta.
Aquesta activitat serveix per a incentivar la promoció de la lectura en totes les biblioteques espanyoles, de municipis menors de 50.000 habitants, sent un dels programes prioritaris del Pla de Foment de la Lectura 2017-2020.
Els pobles de Estadilla (Osca), Verín (Ourense) i Galapagar (Madrid) van rebre premis especials en cada categoria segons el nombre d’habitants.

Fent història, la biblioteca de Gata no és la primera vegada que rep aquest premi que es veura transformat en la incrementació del fons bibliogràfic. De fet ja és la desena vegada que el rep. En els seus 17 anys de Premis d’Animació a la Lectura María Moliner ha contat al llarg de totes les seues edicions amb més de 12.400 projectes presentats i més de 2.540 municipis participants. Més del 50 per cent dels 4.526 Ajuntaments de menys de 50.000 habitants han concorregut en alguna ocasió a aquesta iniciativa. Més de tres lustres després del naixement d’aquesta iniciativa, la Campanya d’Animació a la Lectura María Moliner segueix estant present en tota Espanya, i continua demostrant que totes les iniciatives són vàlides, independentement del nombre d’habitants que tinguen les localitats que les proposen, i la gran creativitat i innovació en les activitats de foment de la lectura en xicotetes biblioteques i en més grans.

A la imatge, els alumnes del TAPIS de Gata, a una de les sessions a la biblioteca.

FONT: Premsa, Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. Si voleu llegir tota la nota, PUNXEU ACÍ.

0 comentarios