Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI 29 JULIOL 2017, DATA HISTÒRICA A GATA: canvi de corro dels bous; ara a l'antic camp de futbol

HUI 29 JULIOL 2017, DATA HISTÒRICA A GATA: canvi de corro dels bous; ara a l'antic camp de futbol

(PODEU MIRAR L'ÀLBUM DE LA PRIMERA ENTRÀ I LES PRIMERES VAQUES AL NOU CORRO DE GATA. PUNXEU ACÍ)

Eren les 8,10 del matí quan pels carrers  Doctor Moratal i Sant Miquel  enfilaven les vaques i bous de la primera entrada del corro nou, l'antic camp de futbol. Per pas soterrani eixien a les Sorts els animals de la ganaderia Ifach entrant al recinte taurí. Constituïa un moment històric que havia omplint d'expectació moments abans a molts veïns del poble, que no volien perdre's la baixada dels astats i la pujada cap a Les Sorts.

Després de 18 anys menys un dia, el canvi s'ha consumat. Aquell 30 de juliol de 1999 començava la història a l'anterior corro, el del Passeig d'Alacant.

Pel que fa a les actuacions taurines, s'han soltat algunes vaquetes i un bou de la ganaderia Crespo. L'amic Vicent Signes "Canya" donava fe d'una informació també històrica: la vaca de nom "Llorona" estrenava el nou corro al voltant de les 8.30 del matí.

Ara també s'està fent una solta de vaques i un bou a càrrec de la ramaderia Ifach. Aquesta vesprada serà inaugurat oficialment el corro nou 2017 a les 18.30 hores. D'això parle en la programació.

0 comentarios