Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI DIJOUS 27 DE JULIOL COMENCEN LES FESTES PATRONALS DE GATA: baixada del Crist i assaig del festival

HUI DIJOUS 27 DE JULIOL COMENCEN LES FESTES PATRONALS DE GATA: baixada del Crist i assaig del festival

Dijous 27 de juliol de 2017. Hui comencen les festes patronals en honor al seu patró el Santíssim Crist del Calvari. De hui fins el diumenge 6 d’agost estan programats nombrosos actes de tot tipus i per a tot el veïnat i visitants. A destacar, com a una gran novetat, el canvi del corro dels bous que passen del Passeig d’Alacant a la sea nova ubicació, l’antic camp de futbol Les Sorts. L’entrada del dissabte a les 8 servirà per a fer oficiós el recorregut i les actuacions taurines.

Centrant-nos en hui, primer dia de festes, cal dir que els actes religiosos i populars omplin l’agenda de l’estrena festera.

19.30 hores: última eucaristia de la novena.

A continuació Baixada del Crist des de l’ermita a l’església, acompanyat per la Colla de Dolçaines i Tabaleters El Montgó i la banda Unió Musical de Gata. Els portadors del Crist seran els que baixen al patró. Després es dispararan focs artificials.

A les 23 hores serà la primera i segona eliminatòries del Campionat de Truc al carrer Paer, que organitza enguany el Pub Canyís.

A les 23.30 hores, assaig del festival de demà. La Quintà infantil de nom curiós "Mes festes i menys restes" i la Quintà major 2017 "Al Garrot" faran els preparatius per a la gran nit.

ÚLTIMA DIA DEL NOVENARI

A les 19.30 hores serà l’última eucaristia de la novena al Crist a l’ermita. Els veïns de la partida Tossalet Calvari i el grup de Càritas prepararan la missa, que predicarà i presidirà el missacantano Don Vicent Femenia Ribes, de Sagra, que va estar fent la Pastoral a Gata sent seminarista i que el passat juny va ser ordenat sacerdot. La predicació que toca: "L’Amor fet pa i perdó. L’encontre personal amb l’amor de Déu. Els sacraments: Reconciliació i Eucaristia".

0 comentarios