Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

REUNIÓ INFORMATIVA PER AL NOU PROJECTE DE MOBILITAT "MOU-TE PER GATA"

REUNIÓ INFORMATIVA PER AL NOU PROJECTE DE MOBILITAT "MOU-TE PER GATA"

Gata aposta per una mobilitat més sostenible i inclusiva

L’Ajuntament de Gata aposta per una mobilitat més sostenible i inclusiva a través del projecte Mou-te per Gata amb el que es pretén redactar un Pla de Mobilitat sostenible  i iniciar un procés per a implicar a la ciutadania en la millora de la mobilitat i l’espai públic.

Jaume Monfort, regidor de Govern Obert, junts als representants de Crearqció, van presentar el passat divendres dia 5, davant els veïns i veïnes del poble, Mou-te per Gata.

Monfort va fer una aposta decidida per transformar el model de mobilitat existent a Gata. “Necessitem un poble on ningú es senta exclòs, i per això hem de treballar en millorar el nostre espai públic per a millorar la mobilitat del nostre veïnat. Sabem que els canvis tenen dificultats perquè han de trencar amb inèrcies socials, però si volem donar igualtat d’oportunitats a tota la gent de gaudir dels nostres carrers, cal donar un pas endavant”.

A continuació Lidia Escuder, membre de Crearqció, equip encarregat de desenvolupar i coordinar aquest procés, va explicar el marc del projecte. Un Pla d’Acció Municipal serà el document amb el qual conclourà tot el procés. “Aquest document estratègic arreplegarà i estructurarà els eixos de treball i les prioritats d’actuació. Es definirà el camí a seguir en els pròxims anys, combinant el curt i llarg termini“, va dir l’arquitecta.

Al voltant de la necessitat d’un canvi de criteris d’intervenció urbana i de paradigmes sobre mobilitat va parlar el seu company David Vergara. En aquest sentit va afirmar que en aquest moment conjuntural de transformació de les formes de desplaçament cal una reflexió col·lectiva en aquesta qüestió. “El disseny urbà que s’ha fet les darreres dècades ha exclòs a molts sectors de la població d’una mobilitat integradora i de l’ús garantit de l’espai públic. Per això és moment d’integrar totes les visions dels nostres pobles en les decisions”.

Lidia Escuder va afegir, en aquest sentit, la necessitat d’implementar un pla participatiu ambiciós que done veu a tot el veïnat. “Per això des de Crearqció, junt amb la regidoria, presentem un procés ampli que inclou tres tallers per a fer una anàlisi col·laborativa del estat de la mobilitat al poble i per definir propostes d’intervenció. Que es recolza en un pla de comunicació per tal que la informació arribe a totes les veïnes i veïns”.

El primer taller, divendres 12 de maig a les 19:30h a l’Edifici Polivalent, Pensem Gata, consistirà en una diagnosi col·laborativa de l’estat actual de la mobilitat en el municipi, que assentarà les bases del següent taller. Dissabte 27 de maig, ales 11h, es realitzarà Redescobrim Gata, un recorregut pel poble on reflexionar conjuntament sobre aquestes qüestions. Per a concloure, es farà un tercer taller dirigit a generar propostes que milloren el model de mobilitat des de la perspectiva de les veïnes i veïns, divendres 2 de juny a les 19:30 h a l’Edifici Polivalent.

Els tres ponents van animar a la ciutadania a implicar-se activament en aquest procés que pretén determinar el desenvolupament urbà dels pròxims anys. I van animar també a emplenar una enquesta, que s’obrí el mateix divendres en la web municipal, enfocada a recavar informació sobre les rutines de desplaçaments actuals de la gent del poble.

FONT: Ajuntament de Gata (Informació i fotos).

1 comentario

Joan -

Poca gent, no? Serà que no interessa