Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ARRIBEN LES FESTES DELS DARRERS DIES (CARNESTOLTES) A GATA. DIMARTS 28 ÉS FESTA LOCAL

ARRIBEN LES FESTES DELS DARRERS DIES (CARNESTOLTES) A GATA. DIMARTS 28 ÉS FESTA LOCAL

Les festes dels nomenats a Gata DARRERS DIES, de hui dimecres 22 a dimarts 28 de febrer, són ja una realitat al poble, amb la particularitat de la Festa Local, que seràs el dimarts 28, festivitat que sustitueix al dia del Santíssim Crist del Calvari, ja que el 6 d’agost enguany és diumenge.

Les centenàries festes dels DARRERS DIES són especials a Gata. Els dies més forts sempre han sigut DARRER DIJOUS (que és demà dijous 23), DARRER DISSABTE, que Gata celebra les CARNESTOLTES, DARRER DIUMENGE, que els amics de les quadrilles ixen al camp a fer paelles, a gaudir dels bons dies, i per últim, DARRER DIMARTS, que treballadors de fàbriques i amics celebraven i encara ho fan i més enguany.

Atenent a l’actualitat, dir que de hui a divendres, els escolars del CEIP Santíssim Crist de Gata, ja porten disfresses especials a les aules i que divendres ho celebraran amb més força. Dissabte 25 també serà un dia fort per a tots. Els xiquets i xiquetes, sobre tot la quintà infantil 2017, enceten per la vesprada les celebracions de Carnestoltes amb la desfilada infantil. A les 16 hores es concentraran tots disfressats a la plaça de l’Església per realitzar una cercavila acompanyats per la música de la Colla El Montgó. La volta pel poble acabarà al passeig d’Alacant on la comissió de festes 2017 repartirà berenar i els xiquets i xiquetes podran ballar amb l’animació musical.

Des de la mitjanit, el torn serà per als majors, amb desfilada de disfresses, que comptarà amb la participació de la quintà 2017 i que estarà animada per una discomòbil a càrrec de Team work Djs. 

Darrer dilluns, dia 27, és pont escolar i el DARRER DIMARTS, com ja he dit, és FESTA LOCAL i per tant serà jornada de més festa. Les celebracions festeres acabaran el següent dissabte 4 de març amb el soterrament de la Sardina. Eixe cap de setmana la festa es traslladarà a l’antic camp de futbol vell de Les Sorts, amb la participació dels djs Alex Femenia, Dani Romero i Juan Ortuño.

FONT: Nota premsa, Ajuntament de Gata. Cartell anunciador de la festa de dissabte.

0 comentarios