Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA RECULL 143 MM. EN ELS DOS DIES DE TEMPORAL DE NEU, PLUGES I GRANISSADA. TORNA A PORTAR AIGUA EL RIU GORGOS. ES NORMALITZEN ELS CENTRES EDUCATIUS

GATA RECULL 143 MM. EN ELS DOS DIES DE TEMPORAL DE NEU, PLUGES I GRANISSADA. TORNA A PORTAR AIGUA EL RIU GORGOS. ES NORMALITZEN ELS CENTRES EDUCATIUS

Hui divendres pareix que escampa el temporal dels dos últims dies, que han sigut històrics, sobre tot el dimecres 18 amb la gran nevada. Feia quasi 34 anys que no era tan copiosa i sols hem tingut un dia per a contemplar eixos paisatges blancs i estampes nadalenques. Després, ahir dijous 19, va continuar plovent i inclús granissant.

Tenim dades actualitzades del total de pluja acumulada. La neu ja vaig dir que va deixar de 30 a 35 litres, aproximadament. A les 8 del matí de hui divendres 20, l’amic Vicent Signes Signes "Canya" comentava:

"Bon dia, anem sumant, a les darreres 24 hores (s’enten des d’ahir dijous a les 8 del matí a hui divendres a la mateixa hora) han caigut 76 mm. Ja portem 143 en dos dies. Aquest 2017 pinta prou bé de moment".

Un altre pluviòmetre, el de Javier Gilabert Artigues, a les Senies, posava ahir al final del dia: "A Gata, a les Senies, el pluviometre ha registrat 111 litres.".

També mirem l’estació metereològica de Meteoxàbia ubicada al CEIP Santíssim Crist de Gata. Ara hi ha 6,5 graus de temperatura a Gata i sols aquesta nit a les 7 que ha parat de ploure han caigut 13 litres.

Dir també que el riu Gorgos porta aigua. Com ja vaig posar ahir i amb el "cap del riu", de 17.45 a 17.55 de la vesprada feia aparició l’aigua del riu, ocupant mansament el llit del riu. De seguida, les xarxes socials es van tornar a omplir d’un altre element de la natura a Gata, el riu amb aigua.

Finalment, comentar que els centres educatius del poble (CEIP Santíssim Crist i IES "Matemàtic Vicent Caselles i Costa") retornen a la normalitat, després de dos dies sense classes pel temporal. Els xiquets i xiquetes podran contemplar des de dalt del pont anant cap a escola, com sempre hem fet, el riu amb aigua. Són estampes gateres després de les fortes pluges.

A la imatge, una vista del riu amb aigua presa ahir per la vesprada amb "el cap del riu" arribant al nou pont.

0 comentarios