Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HA MORT EL GRAN CONSTRUCTOR DE GUITARRES FRANCISCO BROSETA (D.E.P.)

HA MORT EL GRAN CONSTRUCTOR DE GUITARRES FRANCISCO BROSETA (D.E.P.)

Estem coneguent la notícia en estos dies. Ens ha deixat el luthier i gran constructor de guitarres FRANCISCO BROSETA, de GUITARRES BROS. Hui ha sigut soterrat. La cruel malaltia se l’ha emportat per davant. Una forta abraçada i records per al seu fill Adam, per a la seua dona i família. Descanse en pau, Francisco Broseta. 

La historia dels Broseta està lligada a Gata de Gorgos inevitablement. La família es va asentar al poble amb el matrimoni fundador Francisco Broseta Roglá, que d’ell adopta el nom de la fàbrica de guitarres tan conmeguda internacionalment i per grans artistes Francisco Bros, i la seua dona Herminia Monroy. Comencen els dos en Gata a fer el seu propi taller de Luteria. Ara el luthier era el seu fill Paco, que ha deixat un gran buit per a tots els artistes que havien comprat les seus guitarres fetes per encàrrec d’una manera molt especial i l’havien conegut en persona.

Recollim un testimoni del facebook de Mao Ibáñez de Xàbia: "Hoy se ha ido uno de los grandes. Un gran maestro artesano, un gran padre,esposo y amigo. En resumen una gran persona. Paco Francisco Bros estes donde estes estoy seguro que estarás cuidando y guiando a tu familia. Hasta luego maestro, te vas pero dejas tu arte como recuerdo de quién eras. Se te echara muchísimo de menos. Mis condolencias para toda la familia."

Una forta abraçada a la família, que passa per moments tan difícils.

D.E.P. Francisco Broseta.

1 comentario

Hugo VILLALOBOS GODOY -

Soy chileno vivo en Antofagasta vi el video de la construccion de una Guitarra Bros,sin saber que el artesano era el propio don Fco Broseta, Lamento su muerte fue hermoso ver su trabajo y la maestria de su arte
Queda el legado en sus hijos y el Video de YouTube
Como dicen en España "TENIA MUCHO ARTE" DESCANSA EN PAZ FRANCISCO
MI PESAME A SU FAMILIA.