Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA NEU D'AHIR DIMECRES I LA PLUJA D'AQUESTA NIT DEIXEN JA 67 MM. A GATA. Seguim amb alerta i sense classes

LA NEU D'AHIR DIMECRES I LA PLUJA D'AQUESTA NIT DEIXEN JA 67 MM. A GATA. Seguim amb alerta i sense classes

Comença el dia després de la jornada històrica per la gran nevada. Ja tenim algunes coses clares. L’avís de la suspensió de les classes per a hui dijous dia 19 als centres educatius de Gata és la primera. La segona, els 67 mm. caiguts ja al poble, entre la neu i l’aigua d’aquesta nit.

El comunicat d’anit de l’Ajuntament era el següent: "Per a demà dijous 19 de gener es manté la suspensió de les classes als centres educatius i escoles municipals, llevat del servei de menjador, donades les alertes de pluja i neu previstes per a demà."

Com han transcorrit les últimes hores. Des de la mitjanit està plovent sense parar a Gata. L’aigua ha desfet el magnífic panorama que miravem ahir. Era qüestió sols d’un dia?. Aixina són les coses ací a Gata i a la Marina Alta. Tenim també l’exemple amb el riu Gorgos, que tan prompte ve "una tamborinà d’aigua" com al dia o els dos dies ja està sec el seu llit.

Ens fixem amb dos pluviòmetres del poble. L’amic Vicent Signes "Canya", que mesura tots els matins, les últimes 24 hores, comentava que eren 67 mm. els caiguts entre la neu i la pluja. El servici metereològic de Meteoxàbia instal·lat al CEIP Santíssim Crist mesura ja 33 litres d’aigua des de la mitjanit.

Ara segueix plovent i l’alerta. No fa massa fred amb el termòmetre amb la mà, de 6 a 8 graus, però si molta més sensació de "rasca" que diem popularment. A esperar que fa al llarg del dia. Per això, vos deixe en una bonica estampa d’ahir que mostra tot el poble després de la nevada, de dalt de les Coves Roges. La foto és de Jordi Giner Monfort. Com sempre, el Montgó vigia tot blanquet al fons del teló.

FONT: Informació Meteoxàbia a Gata, Vicent Signes. Foto: Jordi Giner.

0 comentarios