Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI ARRIBEN ELS PATGES DE SES MAJESTATS A GATA. EXTENS REPORTATGE SOBRE EL MISTERI AL DIGITAL MARINA PLAÇA

HUI ARRIBEN ELS PATGES DE SES MAJESTATS A GATA. EXTENS REPORTATGE SOBRE EL MISTERI AL DIGITAL MARINA PLAÇA

Cada dia que passa i resten hui i demà, la premsa continua fent els seus articles referents al tema actual social i cultural del nostre poble, el MISTERI DE REIS MAGS A GATA, declarada -no ho oblidem- Festa d’Interés Turístico Local i Provincial de la Comunitat Valenciana.

Cal recordar que hui, al tardet, arribaran els patges anunciant la cavalcada de demà dia 5. Pels carrers i places del poble s’escoltaran els trots dels cavalls i la flauta avisant de l’event.

Ens ocupem de l’extens reportatge que dedica el diari digital MARINA PLAÇA al tema. Titula: "Els Reis d’Orient en tot el seu esplendor: el Misteri de Gata de Gorgos". Als subtítols: "El 5 de gener torna un dels grans referents culturals de la comarca, amb la representació teatral en el Palau d’Herodes o l’àngel que baixa des del campanar" i "Anecdotari: El germen dels Reis al municipi va obeir a un motiu futbolístic i en la dècada de 1970 TVE va gravar l’acte sacramental, que no es va traduir al valencià fins al 1992".

coveta

La història fa referències a la història que he publicat en varies ocasions en el meu blog i els diaris i en un costat titula: "Un deliciós anecdotari".

Ací teniu l’enllaç a tota la notícia: PUNXEU ACÍ

FONTS: Fotos i text, Marina Plaça digital, 4-1-2017.

0 comentarios