Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EL RIU GORGOS BAIXA MOLT DE CABDAL AL PAS PER GATA, PERÒ ENCARA SEGUEIX XORRANT. Feia un any i 17 dies que no baixava el riu

EL RIU GORGOS BAIXA MOLT DE CABDAL AL PAS PER GATA, PERÒ ENCARA SEGUEIX XORRANT. Feia un any i 17 dies que no baixava el riu

Hui dimarts dia 20 el riu Gorgos encara segueix xorrant, però amb molta disminució d’aigua respecte a ahir. Podeu veure en la seqüència d’imatges el ahir i hui amb 24 hores de diferència. Com ha canviat el cabdal del riu al pas per Gata.

Posats amb contacte amb Sebastià Puig, encarregat de mesurar el cabdal del riu i també de comunicar-ho al Cap de la Policia de Xàbia, José Antonio Vallés. Ell ens deia que la primera riuada va baixar a les 23,15 hores del diumenge 19 i portava 1,50 metres d’altura, sempre amb el medidor de baix del pont de les Alcolaies. Ahir dilluns a les 12 del migdia baixava la segona riuada i va arribar als 3 metres d’altura. La cota del riu era de 3,50 metres poc després. Aquest matí a les 8 ja havia baixat a 1,50 i a migdia a 1 metre d’altura.

Si fem un repàs a les últimes baixades d’aigua i que els gaters hem dir allò de: ¡"Ha vingut el riu! ens remuntarem al 2 de novembre de 2015. Per a recordar-ho PUNXEU ACÍ. I més enrere al 25 d’abril de 2013. Si voleu també recordar-ho PUNXEU ACÍ.

FONTS: Blog CRONISTA DE GATA, dies 2-11-2015 i 25-4-2013.

0 comentarios