Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

DISSABTE 17, TIR I ARROSSEGAMENT A GATA: HOMENATGE A PEPE REDUÁN MONFORT (GANXO)

DISSABTE 17, TIR I ARROSSEGAMENT A GATA: HOMENATGE A PEPE REDUÁN MONFORT (GANXO)

Aquest dissabte dia 17, els carreters de Gata, la Marina Alta i més enllà de la nostra comarca tenen una cita històrica per a homenatjar a un home gater que sempre s’ha mogut entre carros i cavalls, sent un dels fundadors de la Volta en Carro a la Marina, i conegut per el sobrenom de "Ganxo". El Tio Pepe "el Ganxo" és una figura coneguda i reconeguda en el món del cavall, dels carros per tot arreu de los nestres terres.

La carretera per la Garganta entre Gata, on va nàixer, i Teulada, on es va casar, la passetjada cents de vegades. A totes les fires d’animals, bendició de cavalleries dels pobles dels voltants, desfilades, allí on se li ha requerit, ha estat sempre Pepe Reduán "Ganxo". Ara és just l’homenatge a un home aventurer, dedicat a les cavalleries, al món del carro, a fer perdurar per tots els mitjans al seu alcanç aquest medi de transport d’antany, encara que hui siga de passeig.

Es farà un concurs de tir i arrossegament en la modalitat de Tirasset a l’antic camp de futbol de Les Sorts de Gata, que han organitzat els seus fills, els Germans Reduán, amb la col·laboració de la Penya Amics del Cavall de Gata i la Regidoria d’Esports i Festes de l’¡Ajuntament de Gata.

Cal recordar que des de les 8 del matí fins les 9,30 es farà el pesatge d’animals i al llarg del matí anirà fent-se el concurs-homenatge.

FONT: A la imatge, Pepe "Ganxo" a la desfilada de la bendició d’animals a la festa de Sant Antoni de Gata, fa dos anys.

0 comentarios