Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

MARÇ, MARCER, CARASSER. CALENDARI GATER DEL MES: Mes de la Dona, presentacions, Ralli fotogràfic, Volta a peu...Setmana Santa i Pasqües

MARÇ, MARCER, CARASSER. CALENDARI GATER DEL MES: Mes de la Dona, presentacions, Ralli fotogràfic, Volta a peu...Setmana Santa i Pasqües

Del 4 de març al 7 d’abril, actes del MES DE LA DONA; el 13, VOLTA A PEU A GATA; del 20 al 29, Setmana Santa i Pasqua

Hui, dimarts, comencem el mes de març. Tercer mes del calendari anual. A Gata, hi haurà tot una barreja d’actes, aconteixements i a les últimes setmanes vindran les festes de Setmana Santa i Pasqües.

Aquest és cronològicament el calendari gater, sempre esperant que si hi ha algun acte, curset o aconteixement que no està ací detallat, per oblit o desconeixement, podeu recordar-ho. Gràcies.

Divendres, 4: 19,30 hores, Biblioteca: presentació del poemari de JOSEP DKAIDEK PEDRÓS "Cercant racons del teu cos", un cant a la sensualitat en la seua part més salvatge i al mateix temps més fugisera. És el goig temporal del plaer sexual i és també alguna cosa més enllà. LLegint aquest poemari podem recorrer les fantasies embogides o els somnis enfollits...T’abelleix coneixer més?. En acabar la presentació hi haurà un recital de poesia.

També Divendres 4, comencen els actes del MES DE LA DONA A GATA. 20,30 hores, a la Biblioteca, inauguració de l’exposició "Dones a l’ombra de la història", il·lustracions de María Carballo. A l’acte d’inauguració acompanyaran Noelia i Juanjo.

De divendres 4 a diumenge 6, el festival de la fotografia: XII RALLI FOTOGRÀFIC, organitzat pel Foto club Forat; patrocinat per l’Ajuntament de Gata i amb la col·laboració de AleHop: 4, divendres: lliurament dels objectius. 5, dissabte: lliurament de fotos; dinar i deliberació del jurat. 6, diumenge: presentacions, masterclass Toni Sanchís 2016 i Premis.

Dissabte, 5: Actes centrals Dia de la Dona. 17,30 hores, concentració davant de l’Ajuntament de Gata per reivindicar un pacte d’estat contra les violències masclistes. A continuació, a les 18h, es projectarà a l’Edifici Polivalent el documental Dones del 36 i en acabar es realitzarà un debat amb el títol Temps de canvi, temps de  memòria amb la presència de l’autora del documental Llum Quiñonero, periodista, activista i política valenciana, diputada de Poden en les Corts. L’acte acabarà amb un recital de poesia i música a càrrec de Natàlia Pons i amb degustació de mistela i dolços tradicionals.

També eixe dia, CICLISME, etapa de la Volta a la Marina 2016 a Gata de Gorgos. Es disputarà a partir de les 16 hores.

Dimecres 8 de març: l’Edifici Polivalent albergarà , a les 17:30h, una xerrada sobre l’Ús i abús de la imatge de les dones als mitjans de comunicació a càrrec de Ma José Martí Ivars, tècnic d’Infodona.

Dijous, 9: Vesprada: Centre Social. Nova donació de sang, la corresponent a març. Hores: 17-20,30 hores. Acudiu. La sang sempre és necessària.

Dissabte, 12: 16,30 hores. Plaça de l’Església. Andreu Valor en concert.

A nivell comarcal eixa jornada serà d'atletisme amb la PERIMETRAL de Benissa. Organitzada pel Grup de Muntanya Margalló, recorreran 42.200 metres, una modalitat, i 84 kilòmetres, una altra. Passaran per dins del terme de Gata.

Diumenge 13: Volta a Peu a Gata. Pel matí. XX Circuit a Peu Marina Alta 2016. Organitza: Club Atletisme Gata. Ajuntament.

Divendres 18, 20 hores: Cinema La Paz. Actuació en concert, en viu i directe de RAÚL EL BALILLA. El Balilla fou finalista de LA VOZ KIDS de 2014. Reserva d’entrades en taquilla el dia de la funció o anticipadament en internet: www.servientradas.com;www.cinelapaz.com.

Diumenge 20, comença la Setmana Santa. DIUMENGE RAMS.

Del 20 al 26, Setmana Santa a Gata. Cal destacar a més de la processó de Diumenge Rams, el Via Crucis matinal de divendres sant (dia 25) i la processó del sant soterrar del mateix dia.

Del 22 de març al 7 d’abril, Mes de la Dona: s’exposarà a la Sala de Cristall del Centre Social la col·lecció Dones Emblemàtiques Valencianes.

Diumenge 27, DIUMENGE DE PASQUA. Encontre i típique eixides al camp. Tradicionals berenar de Pasqua, paelles, jocs.

Dilluns 28, DILLUNS, SEGON DIA DE PASQUA. Tradicional a Gata.

Dimarts 29, DIMARTS. Els xiquets de Gata celebren el tercer dia de Pasqua.

1 comentario

PEPE -

Este mes de Març la donació de sang cambia de dia i será DIMECRES dia 9 de Març de 17 a 20'30 hores