Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA: SEGUEIX LA INESTABILITAT. AHIR MIGDIA 29 LITRES MÉS; des de que plou 81 litres registrats

GATA: SEGUEIX LA INESTABILITAT. AHIR MIGDIA 29 LITRES MÉS; des de que plou 81 litres registrats

Tenim les tormentes damunt i a prop. Segueix els núvols mesclats amb les ullades de sol. Diuen que ve més pluja. Per ara, temps quiet. Ahir a Gata, a l'últim episodi registrat es van sumar 29 litres als que ja contaven. Havia ratets que li pegava fortet, però mai amb "desacato", com diuen alguns. Haureu vist les imatges de Adra (Almeria). Cal que això no passe ací i això desitgem, mira que l'aigua té força quan s'ajunta!!.

Resumisc, segons dos pluviometres a considerar. L'amic Vicent Signes Signes (Canya) em facilitava eixa últim registre d'ahir. En total des del 31 d'agost fins ahir migdia ja s'han acumulat 81 litres per metre quadrat a Gata. El dia 31 d'agost van ser 10 litres. El dia 2, 2 litres; el dia 4, 21 litres. El dia 5, 19 litres i entre el 6 i ahir dia 7, 20 litres.

Pel que fa al pluviòmetre de l'Ajuntament (Meteoclimàtic), del que és l'Observador l'amic Toni Bolufer de Xàbia (MeteoXàbia) registra en els últims dos dies, 21,8 litres i en el que portem de mes acumula 65 litres. Dades paregudes.

El millor d'aquest episodi, que a hores d'ara no sabem si continuarà o no, és que ha caigut amb molta moderació i "coneixement", com diuen els majors. La terra està mullada, els bancals ahir al migdia feien goig una mica embassats.

 

0 comentarios