Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FEM UNA PARADA...I RECORDEM PERQUÈ FEM LES FESTES

FEM UNA PARADA...I RECORDEM PERQUÈ FEM LES FESTES

Bous, balls, nit de paelles, casals, despertades, coets, música, sopars, aigua-llimó...sí, tot això i més. Però ara fem una parada, un incís, i recordem perquè fem les festes, quin motiu ens mou als gaters. El SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI, el patró de Gata, està allí dins, al seu "Palau d’estiu", com deien els xicots de la Penya L’Aspardenya. Tots els matins podem apropar-nos, fer-li una visiteta, dir-li com estan passant les festes, com ens divertim.

La seua estampa presidint l’altar en solitari, contrasta amb el rebombori dels carrers i places, que no estiga tant solitari allí dalt. No el deguem oblidar en els tretze dies de festes. No el deixem de costat, que el Crist no siga sols la baixada, l’ofrena, el concert i el dia de la festa major. Pensem tots que per això fem les festes...ho portem de llegat, de generació en generació, perquè un bon dia de 1762, fa ara 252, un frare gateret va tindre a bé portar-lo cap al seu poble i ací el tenim, i que no ens diguen per ahí "El Cristo encara es deu", ni el deguem, ni el paguem, perquè és NOSTRE, però això te un preu. RECORDAR-LO, ESTIMAR-LO i fer nostra, més que mai, la frase clàssica: ALS GATERS, EL CRIST QUE NO ENS EL TOQUEN".

7 comentarios

Festereta -

¿Vols dir que la comisio au paga tot? Caram si que treuen dines de les barres. ¿I els moros que creuen en Maoma no poden fer festa o acho com va?

MIGUEL ANGEL -

Les feste noi les organiza laayuntament, sino q ja una comisioque treballa tot el any per a poder fer les festes lo millor posible,i el ayuntament domes aporta la seua part y colabora amb la ayuntament.

Festereta -

Ah, ¿que les festes les organiza la iglesia? Per que hem pensava que les organizava l'ajuntament, i com es supon que es aconfesional...

MIGUEL ANGEL -

He llegit el teu comentari Miguel i ta de dir que esta mol ben escrit,crec qua a pesar de lo que opinila festereta puc dir ben clar perque axina eu se que ja molta gent de gata i de fora que no creu en la iglesia ni va amisa, pero si q acudix tots el añys ala buja del crist o be va vorerl pasar algúncaNTO PER AON PASA ELL.

CRONISTA DE GATA -

A més "festereta": jo he dit "podem...", és lliure, qui vol pot passar, qui no vol no passa res, la porta està oberta.

CRONISTA DE GATA -

A "festereta": Dius "ni mos va ni mos ve" i també dius: "Una cosa es que el Crist siga el patró". Com està això?...

Festereta -

Miguel, una cosa es que el Crist siga el patró. Una altra, que tot lo mon senca eixa pasió que tú sents per ell. Cada vega som mes gent que ni mos va ni mos ve. Son festes i au. ¡Menos iglesia i menos santets!