Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AQUELLS PROGRAMES...AQUELLES FESTES!! -4- (1965)

AQUELLS PROGRAMES...AQUELLES FESTES!! -4- (1965)

La fotografia de la portada era la mateixa que en 1964

El dia dedicat a la Caja de Ahorros del Sureste de España van fer patinatge artístic a la Plaça Nova

El quart capítol de “Aquells programes…aquelles festes!!” està hui dedicat a 1965. En alguna cosa van diferint els actes programa a programa i per això vaig buscant les diferències, any rere any. El programa es va imprimir a casa, a l’imprempta de Bernardo Mulet.

Les festes portaven ja l’apelatiu de “Tradicionales”. L’entrada a la part “literària” i la contraprtada no tenen perdua i per això transcric el que posava: Entrada: “GATA DE GORGOS El pueblo emprendedor y entusiasta que vive, crece y progresa al ritmo del esfuerzo de sus hijos, le espera para compartir la hora alegre de sus fiestas, de su paz y merecido descanso BIENVENIDOS”. Contraportada: “La artesanía en artículos manufacturados de mimbre, paja y palma y la exportación de las famosas pasas de la Marina tienen un nombre de resonancia internacional GATA DE GORGOS”.

El “Programa oficial de festejos” anava del 30 de juliol, divendres, fins el 6 d’agost, divendres. El segon dia era el DIA DE LA CAJA DE AHORROS DEL SURESTE DE ESPAÑA. Curiosament, a la Plaza 18 de Julio –hui Plaça Nova- la secció de patinatge artístic del C.A. Montemar i el Grupo de Iniciación de la citada caixa va presentar l’obra dirigida per Juan Renal “Fiesta en el País de las Maravillas”. Patinaven, ballaven, tot un espectacle…Ara no podrien actuar, el pis aquell que era com el de l’Esplanada d’Alacant si que es prestava a fer-ho. També va col·laborar la Federació Alicantina de Patinatge.

Diumenge dia 1 d’agost es celebrava un disputat campionat a tres bandes de “balón volea”. Actuava el Campió Provincial i 4º classificat d’Espanya, el C.R.E.F, també l’equip de Gata i el Club Medina. Dijous 5 es feia, a les 18,30 hores, la grandiosa cabalgata pels carrers del centre i acabava amb la batalla de flors a la Plaza 18 de Julio. Quina diferència!!.

Durant el recorregut es lliuraven els premis al concurs de carrers embellits del poble. El concert de la revetla es tornava a repetir el dia la festa major, abans de la processó, a la Plaça de l’Església.

Tornava a aparèixer aquella frase: “el Santísimo Cristo será devuelto triunfalmente a su Capilla del Calvario”, com si els veïns li’l emprarem o demanarem a l’ermita…

A la imatge, la portada del programa de festes de 1965 (BPM de Gata).

FONT: col·lecció de programes, BPM de Gata.

0 comentarios