Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA PREMSA PARLA HUI DE...una máquina antiga de pansa donada al Museu de Xàbia

LA PREMSA PARLA HUI DE...una máquina antiga de pansa donada al Museu de Xàbia

La notícia té que veure indirectament en Gata. Publica hui la premsa i recullen tots els diaris que tracten la comarca, la donació d’una màquina de AGROGATA al Museu de Xàbia. Una vegada més ens fem la reflexió en veu alta..."I si nosaltres haguerem tingut el museu de la pansa a Gata?". La resposta cau en sac foradat que diuen. Ja sabeu perquè.

Bé, però anem a la notícia. Publica INFORMACIÓN i LEVANTE-EMV: "Donan al museo de Xàbia una máquina de seleccionar pasa de principios del XX". Al subtítol: "La cribadora pertenecía a la firma Agrogata y se construyó en el taller de Borrell de Dénia". Dins l’article llegim: "Lo ha donado la empresa Agrogata, S. L, heredera de CAS (Cooperativas Agrícolas Sindicales) y fundada en 1960. La máquina, que es de principios del siglo XX y se utilizó para seleccionar la pasa, está construida con hierro y madera y tiene una base de 294x180 centímetros y una altura de tres metros. Es de las últimas cribadoras mecánicas que se conservan en la Marina Alta y se fabricó con los talleres Borrell de Dénia". Ací teniu l’enllaç a la notícia:http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2014/03/21/donan-museo-xabia-maquina-seleccionar/1482254.html.

També LAS PROVINCIAS publica: La Marina. "Donan al Museo de Xàbia una máquina de 1960 utilizada para seleccionar la pasa". Ací teniu l’enllaç:http://www.lasprovincias.es/v/20140321/marina/donan-museo-xabia-maquina-20140321.html.

Finalment, també el diari digital "LA MARINA PLAZA" publica la notícia: "El Museo Soler Blasco de Xàbia obtiene una antigua máquina para seleccionar la pasa". Als subtítols: "Este aparejo agrícola, construido en las primeras décadas del siglo XX en los talleres Borrell de Dénia, pasará a formar parte del conjunto expositivo del Riurau d’Arnauda". Ací teniu l’enllaç: http://lamarinaplaza.com/2014/03/20/el-museo-soler-blasco-de-xabia-obtiene-una-antigua-maquina-para-seleccionar-la-pasa/.

A la fotografia, el moment de descarregar la maquinària.

FONT: diaris INFORMACIÓN, LEVANTE-EMV, LAS PROVINCIAS i el digital LA MARINA PLAZA. 21-3-2014.

 

1 comentario

MIGUEL ANGEL -

Ya de nou tan esplendits com sempre donanto tot als pobles veins algun interesos es veu que tenen els q donen y els q arrepleguen, el asun es no deixar res de historia al poble per al futur. Mal anem.
Y despres per un altre lloc estem fent museus pera atreure al turisme.