Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA RUTA DELS RIURAUS, TEMA ESTRELA DE LA MARINA ALTA A FITUR (MADRID)

LA RUTA DELS RIURAUS, TEMA ESTRELA DE LA MARINA ALTA A FITUR (MADRID)

A la Fira Internacional de Turisme es va representar l'escaldà per veïns de Jesús Pobre

Tots els diaris, siguen de paper o digitals es van fer ressó al llarg de la setmana del tema estrela de la Marina Alta, el projecte conjunt de onze pobles, entre ells Gata, de la "Ruta dels Riuraus". Se'ls ha declarat en estos dies a eixes construcciones agràries tan singulars "catedrals de la pansa", han parlat molt i bé de l'escaldà i dels riuraus. Inclús veïns i veïnes de Jesús Pobre han escenificat tot el procés de l'escaldà. Era el tema estrela i esperem que done fruit. Molts visitants del món i de Madrid no coneixen l'escaldà, no sabien allò que era, no tenien ni idea. Al final, el que importa és atraure al turisme pel sol, platges i oci alternatiu, com aquest, que oferta la tradicional agricultura dels nostres avantpassats. Per a bé que siga!!

Si vegem el diari LAS PROVINCIAS d'ahir, titulava: "La Marina. Los riuraus y la tradicional "escaldà" se apoderan del stand valenciano en Fitur. Al subtítol: "Doce municipios de la comarca integran la ruta por las construcciones utilizadas en la producción de la pasa y los paisajes de la Marina".

També ahir, el diari digital LA MARINA PLAZA publicava: "El verdadero turismo diferencial de la Marina Alta se llama riurau". Al subtítol: "Doce municipios de la comarca presentan en Fitur su Ruta dels Riuraus para atraer un turismo diferente al del sol y playa y muy vinculado al paisaje y la historia".

Són dos exemples de la publicitat que els diaris li donaven ahir i despusahir al tema.

A la fotografia, una de les escenes de la representació de l'escaldà. (Foto publicada a La Marina Plaza)

0 comentarios