Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA PREMSA PARLA, de nou,...dels valencians que van fer les Amèriques

LA PREMSA PARLA, de nou,...dels valencians que van fer les Amèriques

El diari INFORMACIÓN de hui diumenge 19-1-2014 publica un reportatge dels valencians que van anar a les Amèriques i destaca, com ja vos vaig avançar l'altre dia, a la gatera Tonica Signes com a supervivent d'aquella "aventura". Fins i tot porta la foto de la tia Tonica "el Sariero". L'article és de Juanjo Payá i es titula: "En busca del sueño americano". Al subtítol: "El periodista Juli Esteve ultima un documental y un libro sobre los miles de emigrantes alicantinos que viajaron a Nueva York para ganarse la vida a inicios del siglo XX, debido a la plaga de la filoxera, el escaso trabajo y una Europa en llamas ante la I Guerra Mundial".

Cal dir que el meu huelo Jaume Signes "Tio Canyetes" també va emigrar per molt poc temps a Nueva York. Precisament, passejava i tenia en braços moltes vegades a la protagonista especial del article, ja que posa la foto i tot de la tia Tonica "Sariero". Diu el reportatge: "Entre ellos, se localizó incluso un testimonio directo, el de Antonia Signes, una niña de seis años de Gata de Gorgos que hoy tiene 98 años y cuya imagen acompaña a estas páginas".

Si voleu llegir tot l'article ací teniu l'enllaç: http://www.diarioinformacion.com/cultura/2014/01/19/busca-sueno-americano/1459439.html.

A la fotografia de Esther Albert/InfoTV vegeu a la tia Tonica Signes "Sariera", amb els doucments i fotografies que guarda d'aquell temps.

0 comentarios