Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.370, la d’ahir dia 16/1-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.370, la d’ahir dia 16/1-

No és una foto en si, però com si ho fora. El tio de Antonio Monfort (Miguel) va pintar este quadre que representava una cuina. Antonio, hui dia del seu sant, ha recordat per mig del facebook a son tio. Ací teniu les paraules tan familiars, entranyables i costumistes que dedica Antonio al quadre i aquelles cuines d’abans:

"Algú s'enrecorda de les cuines del tems d'abans. Esta que vos mostre és la imatge d'un quadre que mon tio va pintar de la cuina de ma huela i que jo encara recorde de menudet, quan per a fer el dinar no era amb butano ni tampoc amb llum. Després per a fer el dinar trencaven les serments i feien el dinar amb foc de llenya, tot un  ritual de la rutina de les dones en els menesters de les faenes de la casa. Aleshores, tampoc tots tenien "mistos" per encendre el foc i anaven d'una casa a l'altra per a demanar una brasa per tal d'encendre el foc. Una curiositat més. Esta imatge il·lustra el gisaor, espere que vos agrade. El guarde amb molt de carinyo per ser del meu tio i pel record de la cuina de ma huela."

FONT: foto i text Antonio Monfort.

3 comentarios

gater -

Moltes gràcies

CRONISTA DE GATA -

A "gater": No és el mateix. L'autor del quadre de l'arbre blanc que va regalar a l'Ajuntament era José Costa. El tio d'Antonio era Miguel.

Gater -

El cuadre es per casualitat del mateix que va pintar el del miralcle de l'arbre blanc?