Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SEGUISC AMB LA MATEIXA REFLEXIÓ DE L'ANY PASSAT, LA PREMSA...que poc parla del Misteri dels Reis de Gata

SEGUISC AMB LA MATEIXA REFLEXIÓ DE L'ANY PASSAT, LA PREMSA...que poc parla del Misteri dels Reis de Gata
Torne a fer, igual que l'any passat en este mateix dia, la mateixa reflexió en veu alta. Crec que no estem ben tractats a la premsa, l'escrita i la digital, pel que fa al Misteri dels Reis de Gata.
Demà ja serà tard, quan intentem explicar el millor muntatge de Reis de tota la Marina Alta i quasi tota la província, respectant -clar està- a Alcoi, que és d'una altra manera, i La Canyada, amb el seu auto sacramental tan antic.
Recorde que l'any passat explicava el perquè de la meua reflexió. Val, lletra per lletra, per a enguany. Per això ho trascric exactament, canviant l'any clar està. Aleshores escrivia:
"De manera un poc irònica vaig a fer una reflexió en veu alta, al respecte de tot el muntatge a Gata del MISTERI DELS REIS MAGS i la escenificació dels textos que des de 1968 a 2014, gràcies a la mà escriptora de Antonio Salvá Roselló, fan de Gata el referent comarcal de la Nit de Reis, la Nit Màgica.
  
Any rere any, mentre estava a la premsa, recorde que calia inventar-se alguna excusa per a eixir al dia següent -sense fotos- o als dos dies. Una fundació per als Reis, declaració de Bé d’Interés Cultural, inclús Turístic,...tot per a poder traure imatges, traure el MISTERI a la premsa".
  
"Enguany, i estava pels llocs privilegiats per a fer fotos (amb això li done les gràcies a la Comissió organitzadora) no vaig vore a cap periodista, cap fotògraf dels diaris que normalment es lligen i es coneixen per Gata. Si demà ix per molts mitjans de comunicació -diaris, teles, diaris digitals- estaré equivocat."
  
Seguia dient i val també per a enguany:
"Personalment, com a CRONISTA DE GATA, he fet esta reflexió en veu alta, la mateixa que em faig des de 1987 que vaig començar en el món de la premsa. Crec que al blog i al facebook he donat prou informació, tant escrita com gràfica, per a tots els gaters i usuaris. Inclús, algun diari si vulguera ressaltar l’únic MISTERI, escenificació d’aqueste característiques, sempre tindrà les portes obertes a les fotografies, a la informació, a la història dels Reis.
Sempre pose els articles que la premsa parla de Gata, per això ara he titulat "la premsa...no parla...". Jo em lleve el capell (encara que sols en porte a l’estiu al camp) davant tota la tasca altruïsta que fan més de 300 persones del poble i que tots els del poble, algun que altre any, hem estat implicats dins dels actes de Reis."

Acabava dient i dic:

"Què llàstima!!. Es veu que els Reis de Gata no vénen, no són atracció. No els posem publicitat als mitjans i per tant no interessent, així de clar. Sabeu que?. La idiosincrasia dels gaters, l’orgull de tindre eixos reis i el Misteri no ens la furtarà ningú. Finalment, vull obrir una finestra a l’opinió, bé al blog, bé al facebook, per a opinar de la meua reflexió i si hi ha alguna solució."

Això deia i això dic ara. Sols posaaria la salvetat del bon resum de La Plaza Digital anunciant l'event i del resum -com tots els anys- de Las Provincias...

I ara s'obri el torn de paraules de vosaltres els gaters, els usuaris del blog.

0 comentarios