Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AQUELLS CINEMES DELS NOSTRES MAJORS !! ( X ): Anecdotari dels prospectes gaters (B)

AQUELLS CINEMES DELS NOSTRES MAJORS !! ( X ): Anecdotari dels prospectes gaters (B)

Reprenc la sèrie sobre els cinemes que hi havia abans a Gata i els prospectes que anunciaven les sessions. Alguns d’aquests tenien una gràcia especial i eren atípics. Seguim de la mà del cinèfil Paco Moncho, qui ens porta a conéixer tot aquest món del cinema local.

Si a l’anterior capítol d’esta sèrie posava alguns prospectes que anunciaven alguna curiositat de Gata, seguint amb la mateixa línia, anem a veure’ns uns quants més.

- El 9 de febrer de 1936 es projectava a l’Ideal Cinema de Gata un programa "todo en español" i anunciava els preus: Butaca, 0,60. General, 0,40. Les pel·lícules eren "Abisina" i Noches de Buenos Aires".

- El 19 de març de 1936 ja havia pujat el preu de butaca. Ho vegem al prospecte de la sessió doble de "Boliche" i "El lago de las damas". Valia la butaca 0,75 pessetes. La general igual, 0,40.

- El 28 de juny de 1936, diumenge, es va projectar al Salón (algunes vegades s’anomenava aixina al cine) La Paz "El signo de la cruz i al prospecte estava dibuixada una creu i dins el títol. Advertia que la pel·lícula era "Hablada en español" i anunciava: "Se despachan localidades numeradas".

- El 13 de juny de 1937, el Ideal Cinema projectava "Currito de la Cruz" pel·lícula que estava "autorizada por el COMITÉ DE ESPECTÁCULOS PÚBLICOS DE LEVANTE".

- El 25 de juny de 1961 s’inaugurava el CINEMA AVENIDA. Moncho conserva una entrada de les que es donaven a les personalitats que l’empresari considerava mereixedores. La que ell posa a la seua pàgina, va ser lliurada a Vicente Soler, propietari del supermercat de la carretera, que també donava a la Plaza 18 de Julio (hui, Plaça Nova). A l’aparador ("escaparate") de la tenda s’exhibien les cèlebres targetes de censura eclesiàstica. A l’entrada apaisada es podia llegir: "Reconocidos por su deferencia al honrarnos con su presencia en la inauguración del Cinema Avenida, reciba nuestras más expresivas gracias, La empresa".

- Els dies 1, 2, 3 i 4 de febrer de 1962 es projectava al Cine La Paz la grandiosa pel·lícula "Ben Hur".

A la imatge, el prospecte de la pel·lícula "Currito de la Cruz (13-6-1937).

(Continuarà amb més detalls i curiositats al món del cinema local)

FONT: Informació i prospectes Paco Moncho (www.prospectosdecine.com).

0 comentarios