Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

A LES 22.44 HORES DE HUI DIUMENGE COMENÇA OFICIALMENT LA TARDOR

Ja la tenim damunt, malgrat que no es nota per a res. Fa calor i pràcticament el que diuen l’estiuet de Sant Miquel anirà tot seguit, sense notar-se els canvis. LA TARDOR COMENÇA AQUESTA NIT. Segons càlculs de l'Observatori Astronòmic Nacional (Institut Geogràfic Nacional -Ministeri de Foment), la tardor de 2013 començarà hui diumenge 22 de setembre a les 22 hores i 44 minuts, hora oficial peninsular, una hora menys a Canàries. La tardor durarà 89 dies i 20 hores, acabant el 21 de desembre que començarà l'hivern.

Sabeu quins fenòmens hi haurà al cel aquesta tardor?. Es produïran dos eclipsis, un penumbral de Lluna, entre el 18 i 19 d’octubre i un altre mixte de Sol, el 3 de novembre (durant part del temps és anular i una altra part del temps és total). Tots dos seran visibles des d’Espanya. Pel que fa al canvi d’hora. El diumenge 27 d’octubre tindrà lloc el canvi d’hora, recuperant-se l’horari d’hivern (a les 3 de la matinada hora peninsular hi haurà que retrassar el relotge fins les 2, per tant eixe dia, oficialment, tindrà una hora més.

La primera lluna plena de la tardor es donarà el 19 d’octubre; les següents 29 o 30 dies després. Hi haurà el 17 de novembre i el 17 de desembre. Marte i Júpiter seran visibles a la matinada i a ells s’unirá Saturn al final de la tardor. Al tardet seran visibles un brillant Venus i, fins a mitjans de la tardor, Saturn. Pel que fa a la pluja de meteors, la primer es produirà com a màxim el 8 d’octubre. Seran les Dracónides. Les Leónides ho faran el 17 de novembre, però la pluja més intensa serà la de les Gemínides, que tindran el màxim ritme al voltant del 13 de desembre.

FONT: Informació proporcionada per l’Observatori Astronòmic Nacional (IGN, Foment). 

0 comentarios