Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES. 34.- Carrer de Bisserot

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES. 34.- Carrer de Bisserot

Abans de parlar del carrer, cal dir que si vegem els noms en castellà apareixen sense la preposició, o bé "de" o bé "del". Quan es tornen a rotular en valencià apareix aquesta preposició. Com a exemple tenim el carrer que hui visitem. En una placa apareix "Calle Bisserot" i en altra "Carrer de Bisserot". Al poble sovint es produeix aquest canvi de denominacions.

Dit aixo, cal dir que el carrer de Bisserot porta el nom d’una partida però que està molt lluny d’ací. També noms familiars i malnoms que portaven aquest nom. Carrer llarg i estret. Va des de el carrer Xaló fins el parc del riu, ja baix de tot. A mitat de carrer agafa molta pendent. L’ixen al pas distints carrers. Per l’esquerra el carrer de les Moreres i el carrer de Sant Antoni. Per la dreta, el carrer Barranquet, el Palmerar Alt i el Palmerar Baix. Al final, baix de tot s’unix al carrer Parres (o amb la nova denominació "de la Parra") en un parc infantil.

Al carrer, just encarat al carrer Moreres, hi ha un sant Sebastià màrtir, com solia hi haure a les entrades dels pobles. L’Àngel de la Guarda també un plafó ceràmic al carrer. El carrer té una particularitat, les voreres més estretes del poble estan ací.

Si entrem en la història no massa llunyana recordarem que ací es va ubicar el primer i únic parc local de bombers contra incendis. Després va ser la seu del Grup Espeleològic i inclús del Paleontològic.

Cal ressenyar que en 1916 el Ple recomana que es facen gestions per a fer un pontet que enllace la carretera de Xaló amb el carrer Bisserot. En 1936 rebé el carrer el nom de León Tolstoy.

Carrers ja publicats i que podeu consultar-los a la columna de la dreta del mur del blog: 1.- Plaça de l’Església, 2.- Carrer del doctor Gómez Ferrer. 3.- Carrer la Bassa. 4.- 5.- Carrer Pare Mulet. 6.- Carrer de la Constitució. 7.- Carrer del Sol. 8.- Carrer de la Lluna. 9.- Carrer Nou. 10.- Carrer Teulada. 11.- Carrer Signes. 12.- Carrer Calvari. 13.- Carrer Cuartel. 14.- Carrer Serrillàs. 15.- Carrer L’Era. 16.- Carrer Lepanto. 17.- Carrer Penyó. 18.- Costera del Grup Escolar. 19.- Carrer Sant Josep. 20.- Carrer Alcolaes. 21.- Carrer Sant Vicent. 22.- Carrer Montgó. 23.- Carrer Trinquet. 24.-Carrer Montgó. 25.- Carrer de l’Estació. 26.- Avinguda la Pau. 27.- Carrer Duquessa d’Almodóvar. 28.- Carrer de Sant Antoni. 29.- Carrer de Baix. 30.- Carrer de Tetuà. 31.- Carrer de l’Hostal. 32.- Carrer Roquetes. 33.- Carrer Moreres.

1 comentario

Josefa -

Me emocione al ver la Calle Biserot,en dónde nació mi abuelo paterno en Gata de Gorgos..Tengo documentos de el,dónde menciona ésta calle,y la busqué...Mi sorpresa es que pude hallarla...!Gracias!