Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES. 17.- Carrer Penyó

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES. 17.- Carrer Penyó

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

El relleu mana, algunes vegades, amb el nom dels carrers. És el cas del carrer nº 17 de la sèrie de "Els nostres carrers i places", el carrer Penyó, que dona l’espatlla a les roques que ixen del riu i s’alcen cap amunt. Curiosament està separat per l’accés nivellat abans del pont cap a les Alcolaes. A una part, la més curta, el carrer va des de la "Placeta del Vicari" fins la part posterior del Centre Social Integrat, també amb la baixada al Parc del Raval i el riu. Ara, el carrer té unes dependències noves des de que la Guàrdia Civil deixà l’antiga Caserna de la carretera. On està l’antiga Casa de Cultura està el "Cuartel" de la Guàrdia Civil i també està la seu del Grup Espeleològic de Gata.

A l’altra part el carrer Penyó camina sinuós cap a una zona urbanitzable relativament nova. On era la Baixadeta, el Riuet que se li deia, és ja carrer que connecta amb les escales del carrer Sol i amb el carrer Teulada on ix definitivament. Aquesta part té una de les baixades al parc. Les altres estan al carrer Teulada, enfront del carrer Cuartel, i al carrer Lepanto.

A la composició, diverses parts del carrer Penyó, que està partit. Observeu baix de tot la diferència entre les imatges d'abans i d'ara al lloc que li deien la Baixadeta. Quin canvi !!, no?.

0 comentarios