Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES. 16.- Carrer Lepanto

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES. 16.- Carrer Lepanto

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

Estem encara a la barriada que forma la Font del Riu. El carrer on va nèixer la festa perquè s’urbanitzava i asfaltava el camí, és el carrer que hui tractem, Lepanto. Pareu-se a pensar...Perquè a molts pobles (recorde ara mateix Pedreguer, Teulada i Dénia) tenen aquest nom per alguns dels seus carrers?. Té una explicació històrica. L'any 1971 s'acorda per ple batejar Lepanto al carrer que partint del cantó Teulada-Calvari va a desembocar a la carretera. L'any 1972 per mig d'una suggerència del PGOU s'indica que es modifique el seu entronc i que el carrer seguixca l'assagador i que tinga d'amplària el que està establert. L'obertura del carrer té lloc l'any 1977. Es celebren festes a la Font del Riu i en conseqüència al carrer Lepanto en 1981. Inclús després es fa una foguera artesanal i bous a aquest carrer per Sant Joan des de 1982.

El carrer és on feien bous al carrer per les festes de Sant Joan al barri la Font del Riu, podeu observar-ho en alguna de les fotografies de la composició. Ara encara fan la missa de campanya d’eixes festes. Connecta el carrer Teulada amb el vial i el pont nous i dona eixida a la carretera general.

 
Carrer ja publicats i que podeu consultar-los a la columna de la dreta del mur del blog: 1.- Plaça de l’Església, 2.- Carrer del doctor Gómez Ferrer. 3.- Carrer la Bassa. 4.- 5.- Carrer Pare Mulet. 6.- Carrer de la Constitució. 7.- Carrer del Sol. 8.- Carrer de la Lluna. 9.- Carrer Nou. 10.- Carrer Teulada. 11.- Carrer Signes. 12.- Carrer Calvari. 13.- Carrer Cuartel. 14.- Carrer Serrillàs. 15.- Carrer L’Era.

0 comentarios