Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES. 10.- Carrer Teulada

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES. 10.- Carrer Teulada
(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)
 
El carrer del casc urbà, sense contar la carretera, més llarg de Gata és el carrer Teulada, que pren el seu nom perquè està dirigit o orientat cap al poble veí. Té més de cent cases a un costat i més cent a l’altre. Té molts carrers que l’ixen al pas. Per a pujar al Calvari o baixar, el patró sense passa per allí. Totes les processons també. Molts retaules ceràmics té el carrer: Sant Isidre, Sant Antoni Abat, per dos vegades, la Verge del Carme,...
 
Quins carrers connecten amb el carrer Teulada?. Comença o principia des del carrer Signes. De seguida l’ix al pas l’estret carrer del Bisbe Cervera. Més endavant forma quatre cantons amb el carrer Sol que el creua completament. A la part esquerra baixant apareix el carrer del Sol. El carrer Penyó a la part dreta. El carrer Cuartel -un dels vials de l’Era de Boronat- el troba a l’esquerra, un poc més avant el carrer Era de Boronat i finalment mor entre dos carrers Calvari i Lepanto.
 
Pel que fa a la història, en 1936 es va deixar de dir Teulada i es va dir Nicolás Salmerón. Passada la República i la guerra tot va tornar a la normalitat.
 
Carrer ja publicats i que podeu consultar a la columna de la dreta del mur del blog: 1.- Plaça de l’Església, 2.- Carrer del doctor Gómez Ferrer. 3.- Carrer la Bassa. 4.- 5.- Carrer Pare Mulet. 6.- Carrer de la Constitució. 7.- Carrer del Sol. 8.- Carrer de la Lluna. 9.- Carrer Nou.

0 comentarios