20130208205753-actescarnestoltes.jpg
Aquesta vesprada els escolars del col·legi públic de Primària "Santíssim Crist" de Gata s’han disfressat. Han celebrat el darrer divendres amb música de xaranga i passacarrers interns. Demà és darrer dissabte. Darrer diumenge és el dia de paelles i eixides al camp; darrer dilluns i darrer dimarts són festes escolars. Però jo seguisc reivindicant les dues paraules "Darrers dies" o "darrer" i el seu corresponent dia fins dimarts que ve.
Demà per la vesprada, a les 16.30 hores, els xiquets i xiquetes (sobre tot els quintets i quintetes) es tornaran a disfressar, faran passacarrer amb la nova formació musical "Xarangata" i aniran al Passeig d’Alacant, on berenaran, preparat per la Comissió de Festes 2013 i amb el patrocini de Juan Fornés "Mas y Mas". Per la nit seran els joves i quintos majors els que prendran el relleu i es farà disco-mòbil.
 
Enguany dos de les tres festes escolars són per als darrers dies, darrer dilluns i darrer dimarts. Els xiquets no van a l’escola. ¡¡ Vegeu com si que són importants aquestes festes populars prèvies a la Quaresma, però a Gata no sabem reivindicar-les !!. Cal explicar-ho als centres d’ensenyament, cal fer un monogràfic per a recordar-ho, per a no perdre la nostra idiosincrasia.
 
Finalment, dir que dissabte que ve dia 16 serà el soterrament de la sardina i, de nou, on hi haurà passacarrer dels quintos i després, de nou, disco-mòbil.
 
A la dreta, el cartell publicitari d'aquestes festes a Gata.