Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI, DARRER DIVENDRES, ELS ESCOLARS S’HAN DISFRESAT AL CENTRE. DEMÀ ÉS DARRER DISSABTE, la gent de Gata fa Carnestoltes

HUI, DARRER DIVENDRES, ELS ESCOLARS S’HAN DISFRESAT AL CENTRE. DEMÀ ÉS DARRER DISSABTE, la gent de Gata fa Carnestoltes
Aquesta vesprada els escolars del col·legi públic de Primària "Santíssim Crist" de Gata s’han disfressat. Han celebrat el darrer divendres amb música de xaranga i passacarrers interns. Demà és darrer dissabte. Darrer diumenge és el dia de paelles i eixides al camp; darrer dilluns i darrer dimarts són festes escolars. Però jo seguisc reivindicant les dues paraules "Darrers dies" o "darrer" i el seu corresponent dia fins dimarts que ve.
Demà per la vesprada, a les 16.30 hores, els xiquets i xiquetes (sobre tot els quintets i quintetes) es tornaran a disfressar, faran passacarrer amb la nova formació musical "Xarangata" i aniran al Passeig d’Alacant, on berenaran, preparat per la Comissió de Festes 2013 i amb el patrocini de Juan Fornés "Mas y Mas". Per la nit seran els joves i quintos majors els que prendran el relleu i es farà disco-mòbil.
 
Enguany dos de les tres festes escolars són per als darrers dies, darrer dilluns i darrer dimarts. Els xiquets no van a l’escola. ¡¡ Vegeu com si que són importants aquestes festes populars prèvies a la Quaresma, però a Gata no sabem reivindicar-les !!. Cal explicar-ho als centres d’ensenyament, cal fer un monogràfic per a recordar-ho, per a no perdre la nostra idiosincrasia.
 
Finalment, dir que dissabte que ve dia 16 serà el soterrament de la sardina i, de nou, on hi haurà passacarrer dels quintos i després, de nou, disco-mòbil.
 
A la dreta, el cartell publicitari d'aquestes festes a Gata.
 

0 comentarios