20130107223921-dscf9767.jpg
El millor muntatge de Reis de tota la Marina Alta i quasi de la província, respectant Alcoi i La Canyada, i no es fa ressó el dia després la premsa
 
Ho farà demà? Serà ja massa tard? Es dedicaran a les rebaixes, la costera de gener, del baló d’or de Messi i altres notícies més importants?
  
De manera un poc irònica vaig a fer una reflexió en veu alta, al respecte de tot el muntatge a Gata del MISTERI DELS REIS MAGS i la escenificació dels textos que des de 1968 a 2013, gràcies a la mà escriptora de Antonio Salvá Roselló, fan de Gata el referent comarcal de la Nit de Reis, la Nit Màgica.
  
Any rere any, mentre estava a la premsa, recorde que calia inventar-se alguna excusa per a eixir al dia següent -sense fotos- o als dos dies. Una fundació per als Reis, declaració de Bé d’Interés Cultural, inclús Turístic,...tot per a poder traure imatges, traure el MISTERI a la premsa.
  
Enguany, i estava pels llocs privilegiats per a fer fotos (amb això li done les gràcies a la Comissió organitzadora) no vaig vore a cap periodista, cap fotògraf dels diaris que normalment es lligen i es coneixen per Gata. Si demà ix per molts mitjans de comunicació -diaris, teles, diaris digitals- estaré equivocat.
  
Una curiositat: Canal 9 TVV va estar pel poble divendres pel matí pel tema de la loteria. Estaven muntant els dos escenaris (Palau d’Herodes i Cova) i ni es van enterar...coses del directe, diria jo.
La veritat. Què difícil és que els Reis de Gata ixquen per uns minuts a la televisió, siga el canal o cadena que siga. I als diaris de paper? I als diaris digitals?. I pensar que als anys 70 del segle XX va eixir a TVE, seria allò comentat i molt.
  
Fins ara, i estem ja a dilluns per la nit, cap article de premsa. Bé es cert que diumenge era la festivitat i hui els diaris mai han fet secció per a la Marina. Però demà estaran totes les imatges?. Es parlarà del Misteri o no?.

 Personalment, com a CRONISTA DE GATA, he fet esta reflexió en veu alta, la mateixa que em faig des de 1987 que vaig començar en el món de la premsa. Crec que al blog i al facebook he donat prou informació, tant escrita com gràfica, per a tots els gaters i usuaris. Inclús, algun diari si vulguera ressaltar l’únic MISTERI, escenificació d’aqueste característiques, sempre tindrà les portes obertes a les fotografies, a la informació, a la història dels Reis.

Sempre pose els articles que la premsa parla de Gata, per això ara he titulat "la premsa...no parla...". Jo em lleve el capell (encara que sols en porte a l’estiu al camp) davant tota la tasca altruïsta que fan més de 200 persones del poble i que tots els del poble, algun que altre any, hem estat implicats dins dels actes de Reis.

Què llàstima!!. Es veu que els Reis de Gata no vénen, no són atracció. No els posem publicitat als mitjans i per tant no interessent, així de clar. Sabeu que?. La idiosincrasia dels gaters, l’orgull de tindre eixos reis i el Misteri no ens la furtarà ningú.

 
 
Finalment, vull obrir una finestra a l’opinió, bé al blog, bé al facebook, per a opinar de la meua reflexió i si hi ha alguna solució.