Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ÉS LA VESPRA DE NADAL: arriba el Nen Jesús al Portal del Betlem...i a la crisi

ÉS LA VESPRA DE NADAL: arriba el Nen Jesús al Portal del Betlem...i a la crisi

No arriba amb un pa baix del braç, arriba amb tota la crisi passada, passant-la i la que ve per davant. Però ell sempre ha sigut la cara d’un Xiquet humil, d’un Xiquet pobre. Els magnats, poderosos, ricatxons i banquers adinerats i estafadors, no són els que el Nen Jesús vol trobar aquest Nadal de 2012. La gent que passa fam, misèria, necessitats, que estan a la voreta del desnonament ("deshaucio"), que no poden pagar un mes més la hipoteca, que estan aturats ("parados") sense feina, eixos són als que vol mirar aquesta nit i totes les de l’any el Nen Jesús.

Aquesta nit hi haurà sopars especials i demà també. La crisi farà notar l’escassesa i algú es permetrà un sobre esforç per guanyar-se als seus, als amics, a la família. Però, per damunt de tot això, cal recordar a què va baixar al Pessebre de Betlem el Nen Jesús, perquè es va fer Xiquet el Déu de tots...Cal buscar l’Esperança, l’Amor, la Fe i el Camí...

I vull posar uns sentiments bolcats a la xarxa social "facebook" de Pepa García Pedro, que no és la primera vegada que la porte al blog, i que expresa molt bé aquesta Nit i aquestos dies:

"Ja ha arribat el període de família, esperança, il·lusió, bondat... el Nadal deuria ser una època per a gaudir d'aquestes coses que són la base de la vida i de la nostra felicitat. Per això aquest Nadal demane que no perguem els valors reals d' estes festes! Perquè ja fa temps que han passat a convertir-se en unes setmanes consumistes. El Nadal no deu ser únicament regal! Prenem aquestos nadals per a estimar i cuidar la família ja que al fi i al cap ells permaneixeràn al nostre costat SEMPRE. BON NADAL A TOTS!!!!"

I recordem ara el començament d’aquella famosa Nadala:

"LA NIT DE NADAL ÉS NIT D’ALEGRIA..."

Les Nadales ("villancicos") recorden la Nit més bonica -diuen- de l’any. No la deixeu passar sense notar-la.

Us pose a la fotografia, la representació del Naixement  del betlem de l’església parroquial de Gata.

0 comentarios