20120524215706-joandedeucirne.jpg

Les van descobrir membres del Grup Espeleològic de Gata per l'abril de 1989

A Xàbia, a la Fundació CIRNE, es farà una exposición reproduïnt-se necreòpolis i pintures

L’arqueòleg gater i membre del GEG Joan de Déu Boronat Soler va explicar ahir a Xàbia, a la seu de la Fundació CIRNE en què consistien les rèpliques i les mostres de les pintures, que en abril de 1989 van descobrir alguns membres del Grup Espeleològic dew Gata i que es troben a aquesta cova del Montgó, al terme de Xàbia. Boronat, diu l’article de LAS PROVINCIAS és "uno de los arqueólogos que ha trabajado en la excavación".

L’exposició s’inaugura demà divendres a Xàbia i té la col·laboració de l’Ajuntament, el Ministeri de Cultura i el Museu Arqueològic "Soler Blasco".

L’article es diu: "Las pinturas rupestres de la Cova de Migdia de Xàbia, al alcance de todos". La mostra es podrà veure a la Fundació CIRNE de la que és el seu president Enric Martínez. Ací teniu l’enllaç de tot l’article complet: http://www.lasprovincias.es/v/20120524/marina/pinturas-rupestres-cova-migdia-20120524.html.

També el diari LEVANTE publica la notícia. El titular: "La necrópolis y el arte rupestre del Montgó salen de la cueva". Ací teniu l’enllaç: http://www.levante-emv.com/comarcas/2012/05/24/necropolis-arte-rupestre-montgo-salen-cueva/907516.html.

FONT: Foto de Tino Calvo i text diari LAS PROVINCIAS 24-5-2012.

La fotografia que reproduïsc és de Tino Calvo, que publica el diari. Joan de Déu Boronat està explicant la mostra.