Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI ÉS 29 DE FEBRER DE 2012. Any bisest o de traspàs

Coneixen alguna gatera o gater nascuda el 29 de febrer d’algun any bisest com el de hui ?

Hui ens sorprenien les notícies amb els únics trillissos del món valencians que han nascut el dia 29 de febrer de 2008, és a dir que hui complixen "un any", encara que quatre reials.

Però i a Gata?. Podríem investigar i coneixer-los. He sabut de la gent més major que el conegut Toni Porra, Antonio Diego, va nèixer un dia com hui. Enguany té 94 anys reials, però molts en té bisests. Un total de 23 vegades hi haurà celebrat vertaderament la festa. I els altres anys, puix o el 28 de febrer o l’1 de març.

¡¡ Ah, i sabeu com es diu en valencià: "Año bisiesto": Any de traspàs !! Ja sabeu una cosa més

Coneixeu algú més a Gata?. S’obri fins diumenge la finestra de la informació, dels comentaris.

8 comentarios

Jo també anònima -

Hola cronista, he sabut que a Gata han nascut dos xiquets el dia 29 de febrer i a més que els posen noms ben bonics, Pepe i Miguel. Felicitats a les dos mares.

CRONISTA DE GATA -

Gràcies a les dos "Anònima" per informar del natalici. El xiquet serà un xiquet "de traspàs", ja que "año bisiesto" és "any de traspàs". Ja van eixint persones nascudes el 29 de febrer i inclús amb 94 anys de diferència.

A Anònima -

A Anònima, el xiquet que dius que va náixer ahir és fill d'una coneguda meua. I et puc dir que és veritat. És el segon xiquet que tenen.

Anònima -

Hola Cronista, he sabut que ahir, 29 de febrer va náixer un gateret a l'hospital de Dénia. Felicitats als pares.

CRONISTA DE GATA -

A "No res i avant":
M'agrada que corregixques tan irònicament l'errata. Ara de seguida ho canvie, perquè sempre ho dic que les presses no són bones companyes. Gràcies.

No res i avant -

Necessariament haurà tingut que ser el 27 de febrer o l'1 de març??. I el 28 de febrer???. No l'haurà celebrat mai el 28 de febrer???

CRONISTA DE GATA -

Gràcies JJ:
Tu sempre ahí conectat. Podríem fer una síntesi de com li deien a la germana de la teua àvia i així ho posaríem al mateix article, com a complement.

JJ -

Hola Cronista! bona article, no sabia que es deia any de traspàs en valencià.

La germana de ma uela també va naixer un dia com hui