Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

TORNA A BAIXAR AIGUA PEL RIU (per segona vegada en sis dies)

TORNA A BAIXAR AIGUA PEL RIU (per segona vegada en sis dies)

El riu torna a portar aigua en tres dies de diferència

Ha plogut 99 litres a Gata, que sumats als 170 de l’últim episodi plujós fan un total de 269 litres per metre quadrat

(PODEU FER LA COMPOSICIÓ MÉS GRAN, PUNXANT ACÍ)

Qui anava a dir-ho despusahir i ahir posava el contrast amb el riu ple d’aigua i el riu sec amb pedres. Hui toca posar-lo, de nou, ple d’aigua.

El dia 22 per la nit baixava aigua pel riu Gorgos que augmentava el seu cabdal per dues vegades més el dia 23. El dia 25, divendres, es secava per complet al seu pas per davant del nucli urbà de Gata i tres dies més tard, hui dia 28, a mitjan matí ha tornat a baixar aigua i amb força.

Són les conseqüències de les pluges que han deixat 99 litres en les últimes hores, des de les 4 de la matinada fins la vesprada, així com més de cent litres que s’han recollit a pobles de dalt que passa el riu, com Murla o Alcanalí. De 4 a 9 del matí és quan més ha plogut a Gata i si sumem les acumulades la setmana passada (170 litres) amb els de hui fan un total de 269 litres, tan sols en sis dies pràcticament. El camp gater té ara una bona saó.

A la composició fotogràfica de Verónica Vives ens mostra alguns racons del riu, vist des del parc del vial, el pont nou o el final del carrer Sant Vicent. Són altres fotografies diferents a les de l’altre dia.

FONT: Pluviometria, Vicent Signes "Canya". Fotos de la composició: Verónica Vives.

0 comentarios