Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

QUI NO FA LA VESPRA...no fa la festa: demà dia del patró

La parròquia té 438 anys d’existència. Té l’advocació de l’arcàngel Sant Miquel

Demà és festa local. Actes oficials: missa i processó

Arribem al dia de la vespra. Demà és Sant Miquel i tots recordem aquell refranys, tan popular abans a Gata, per la renda: "A Sant Miquel, tot va a repèl". Sant Miquel era i és vist pels xiquets com el sant que hi ha dalt l’altar, dalt de la porta d’entrada de l’església. Hi ha el carrer Sant Miquel i allí es va formar l’any 1960 la cooperativa "Sant Miquel", el precendent de la "fàbrica de l’Estanquer", Pons Leyda.

La parròquia de Sant Miquel Arcàngel té 438 anys d’existència. Naix com a Vicari independent en 1573, quan queda desmembrada de Dénia. És curato, en temps de Felip II i el papa Gregori XIII, l’any 1574. Se li concedeix la categoria de primera. Es benedix l’esglesia en 1582 per Mossen Antich Ferrer, rector que va estar fins 1591 a l’església de Gata.

Demà és la festa local. No hi ha escola. Hi haurà actes oficials: de misses, la vespra de hui a les 19 hores; la de demà matí a les 9 i la missa solemne a les 12 hores, que serà cantada per la coral Serrillàs i assistiran autoritats i festers. A la missa serà l’estrena de l’Himne a Sant Miquel, del qual ja us vaig parlar fa uns dies. Escrit i música de José Monfort Monserrat (Pepe l’Obrer), cantat per Juan Roselló.

A les 19 hores serà l’última missa i a les 20 hores la processó. Després hi haurà un castell de focs artificials.

 

 

 

0 comentarios